FMP stiže u “Moraču”, Žakelj: Neugodan protivnik

Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Nakon mečeva u gostima na dva takmičarska fronta, uz učinak od dvije pobjede i jednog poraza – Budućnost Voli na svom terenu, u AdmiralBet ABA ligi dočekuje FMP u 11. kolu, u meču u kojem je veliki favotrit.

“FMP će izaći na teren dobro pripremljen za nas. Dosta ekipa dolazi u Podgoricu i želi se dokazati i slaviti. Mi smo očigledno ekipa koja zna da ima dosta kvaliteta. Ušli smo u mini seriju sa dvije vezane pobjede, odigrali smo dobro u prethodne dvije utakmice, ali ima još stvari koje moramo popraviti. Zato je važno da izađemo na teren fokusirani kako bismo slavili u subotu pred našim navijačima”, kazao je Brendon Pol.

“Plavi” su u borbi za vrh tabele, FMP je u zoni koja je bliža baražu za opstanak. Ipak, trenutna pozicija na tabeli Beograđana, nije mjerilo njihovog kvaliteta, smatra trener Podgoričana Andrej Žakelj.

“Radi se o veoma neugodnom protivniku, mislim da njihov rezultat ove sezone nije mjerilo kvaliteta koji posjeduju. Mlad su tim, veoma agresivan, brz i očekujemo da tako i nastupe u sjutrašnjem meču. Mislim da je do nas da se spremimo danas koliko je to moguće, da na meču imamo fokus i energiju iz prethodnih mečeva. Ukoliko ti segmenti budu prisutni i na nivou mislim da pobjeda ostaje kod kuće”, rekao je Žakelj.

Meč u “Morači” je u subotu od 19 časova.

Radulović: Odlazim ponosan

“Lavice” protiv Senegala za četvrtfinale