“Lavovi” u srijedu počinju pripreme za Euro u Njemačkoj

Foto: RSCG / Vuk Raičević

Naši rukometaši počinju pripreme za Evropsko prvenstvo koje se u januaru održava u Njemačkoj.

Reprezentacija se sjutra okuplja u Podgorici, a selektor Vlado Šola u nekompletnom sastavu, počinje sa uigravanjem tima za veliki izazov koji počinje 12. januara, kada će Mađarske biti rival na startu grupne faze EHF Euro 2024.

Prvi trening je sjutra u 18 sati u dvorani „Verde“, a selektor Šola na raspolaganju bi trebalo da ima 10 igrača koji su na spisku.

To su golman Filip Borozan, krila Aleksandar Bakić, Mirko Radović i Luka Radović, pivoti Nemanja Grbović i Miodrag Ćorsović, te bekovi Božo Anđelić, Stevan Vujović, Vasilije Kaluđerović i Vuko Borozan.

Po završetku klupskih obaveza, saigračima u nacionalnim timu, do kraja godine, priključivaće se i preostalih 11 igrača koji konkurišu za mjesto u sastavu za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora će 29. decembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije u Staroj Pazovi, dok je 4. i 5. januar planirano učešće na turniru u Poreču, gdje će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

Premijerni meč na EP “lavovi” će odigrati 12. januara u Minhenu protiv Mađarske, a rivali u grupi su još Island i Srbija. Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

COK: Poznati kandidati za sportistu godine

Ruskinja Kirdjaševa novo pojačanje ŽRK Budućnost Bemax