Žakelj najavio meč u Vroclavu: Biti ili ne biti…

Foto: ABA liga

Košarkaši Budućnost Volija u srijedu od 20 sati igraju u Vroclavu meč biti ili ne biti sa Šljonskom, u 12. kolu Evrokupa.

“Plavi” su na skoru 4-7 u evropskom takmičenju.

“Biti ili ne biti”, poručio je Andrej Žakelj pred put u Poljsku.

Naš prvak na prošlom gostovanju protiv Litkabelisa prekinio je niz poraza u gostima u Evrokupu.

“U Poljskoj nas očekuje veoma zahtjevna utakmica – Šljonsk je tim koji igra sve bolje, savladao je Turk Telekom na strani i protiv Kluža su odigrali kvalitetan meč koji je odlučen u posljednjim trenucima – svega par poena razlike. Svakako se radi o ekipi koja je za respekt i koja igra sa dosta šuteva za tri poena i tu ćemo usmjeriti fokus i energiju u defanzivi”, rekao je Žakelj.

Pred put u Poljsku, “plavi” su imali – poraz od Turk Telekoma u “Morači” i Partizana u Beogradu.

“Iz meča sa Partizanom se mogu izvući određeni pozitivni segmenti, ali je bilo i negativnih. Potrebno je da gledamo sebe, da podignemo agresivnost u odbrani u odnosu na prethodne mečeve. Energija je ključ da se vratimo iz Poljske sa pobjedom”, jasan je Žakelj.

Budućnost je u prvom meču slavila sa 103:89.

“Ovo je jedna od onih utakmica, koju s obzirom na naše mjesto na tabeli, moramo da pobijedimo”, kazao je Marko Jagodić-Kuridža.

Krilni centar imaće dosta posla u reketu.

“Nakon dva poraza želimo da pokažemo reakciju i da odigramo što bolju utakmicu, jer sa pobjedom bismo se približili drugoj fazi”.

Anđušić pred treći “balon” ABA 2: Dvije pobjede za korak bliže plej ofu

Kataro drugi u Herceg Novom, Primorcu treće mjesto i trofej u generalnom poretku