Podgorički derbi, Žakelj: Čeka nas teška utakmica; Jakara: Ne idemo sa bijelom zastavom već da pobijedimo

Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Pobjedom, izuzetno važnom u Evrokupu kojom su ostali u igri za nokaut fazu, košarkaši Budućnosti su najavili podgorički derbi.

“Plavi” u 13. kolu AdmiralBet ABA lige dočekuju SC Derbi, i biće to prvi duel Andreja Žakelja protiv bivšeg kluba, sa kojim je napravio izuzetn rezultate, osvojio Superkup ABA lige.

“Čeka nas nezgodan tim koji će biti veoma motivisan, agresivan brz…Biće to teška utakmica za nas poslije gostovanja u Vroclavu”, poručio je Žakelj.

Žakelj je poručio da tim mora da smanji prazan hod, u igri, kako bi stigao do devete pobjede u sezoni.

“Moraćemo da damo sve od sebe kako bi Budućnost pobijedila. Radimo manje-više na sebi, ima puno stvari u kojima moramo da smo bolji, prije svega da smo konstantni u dobrim periodima. Želimo da se pripremimo koliko je moguće za derbi, za igrače, sistem”.

SC Derbi je u prošlom kolu izgubio od Zvezde. Trenutno je na sredini tabele sa polovičnim ulčinkom. Trener Dejan Jakara cijeni rivala, ističe da je znatno dobio na kvalitetu sa Ferelom, ali da to neće umanjiti visoke ambicije “studenata” u derbiju.

“Neće biti detalja koji se mogu sakriti – Andrej zna nas, mi znamo njihovu ekipu, tako da mislim da možemo da pružimo otpor”, kazao je Jakara i dodaje…

“Budućnost je odlična ekipa, koja je dolaskom Jogija Ferela dobila još veću širinu u napadu. Budućnost jeste favorit, ali ne idemo sa bijelom zastavom već da pobijedimo”.

I mladog reprezenativca, veliku nadu crnogorske košarke, Davida Mirkovića zanima samo jedan cilj.

“Nećemo izaći sa bijelom zastavicom, borićemo se, dati sve od sebe i kao u svaki meč i u ovaj ulazimo sa istim ciljem, a to je pobjeda”, zaključio je Mirković.

Standings provided by Sofascore

Dulović: Čast je boriti se za Crnu Goru

FSCG u ponedjeljak bira najbolje u 2023.