Šarčević i Korać obilježili 2023. godinu

Foto: Bijelopolje.co.me

Titulu najboljeg sportiste Bijelog Polja podijelili su evropski prvak u boksu za mlade Mirko Šarčević i golgeter bjelopoljskog Jedinstva Žarko Korać, dok je nagrada za najbolju sportsku organizaciju pripala Atletskom klubu Jedinstvo.

Najbolji trener u 2023. godini je Mugoša Kovačević iz Bokserskog kluba Bijelo Polje, dok je najbolji sportski radnik Marko Stojanović iz Rukometnog kluba Jedinstvo.

Specijalna priznanja za ostvarene rezultate u 2023. godini su dodijeljena Anđeli Drobnjak koja je proglašena za najbolju sportiskinju MOSI 2023. godine, dok je Risto Drobnjak nagrađen kao osvajač bronzane medalje na Igrama malih zemalja. 

“Opština Bijelo Polje izdvaja značajna sredstva za sport možda u odnosu na budžet najviše procentualno od svih gradova u Crnoj Gori. Međutim, kada uporedimo 1,1 milion koliko će biti opredijeljeno za finansiranje svih sportskih klubova u 2024. godinu, sa budžetom FK Budućnost koji ima duplo veći budžet, onda možete vidjeti koliko su veliki i jaki rezultati ne samo u fudbalu, nego i u rukometu, odbojci, košarci, atletici i borilačkim sportovima, istakao je potpredsjednik Opštine Nermin Bećirović.

Kao i prethodnih godina Komisija za dodjelu nagrada najboljim sportistima i sportskim radnicima je dodijelila 12 nagrada za perspektivne sportiste i to: Amina Džogović (Džudo klub Favorit), Nikolina Pešić (Teniski klub Elit), Emil Omerović (Omladinski fudbalski klub Borac), Ena Hot (Bokserski klub Feniks), Bešir Zulović (Bokserski klub Feniks), Amra Hubanić (Atletski klub Jedinstvo), Bogdan Sošić (Karate klub Jedinstvo), Iva Šebek (Odbojkaški klub Jedinstvo), Nikola Đurović (Odbojkaški klub Jedinstvo), Ljuban Mujović (Košarkaški klub Jedinstvo 1950), Haris Adrović (Atletski klub Jedinstvo). Školsko sportsko društvo „Marko Miljanov“ proglašeno za najbolje školsko društvo u Bijelom Polju.

Priznanja JU Centra za sport i rekreaciju za odbojkaše i Ministarstvo sporta i mladih

Direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić uručio je posebna priznanja odbojkaškim reprezentativcima Crne Gore Milanu Rovčaninu i Nikoli Đuroviću za nastup na prvenstvu Evrope za seniore u Makedoniji. On je istakao da se radi o dva perspektivna igrača, koji su pored nastupa u reprezentaciji predvodili Jedinstvo do titule prvaka Crne Gore u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Za pomoć u realizaciji infrastrukturnih projekata priznanje je uručeno i Ministarstvu sporta i mladih, koje je primio Zoran Jojić, direktor Direktorata za sport.

Priznanje JU Centar za sport i rekreaciju je uručeno i Crnogorskom olimpijskom komitetu.

Fenerbahče dočekuje Makabi u Litvaniji

Obersdorf u petak domaćin novogodišnje turneje