Tomašević u Budućnosti do 2027.

Foto: FK Budućnost

Talentovani defanzivac Budućnosti Bodin Tomašević je stipendijski ugovor zamijenio profesionalnim i u “plavom” dresu biće do januara 2027. godine.

17-godišnji štoper prvi profesionalni ugovor, je potpisao u društvu svog oca, sportskog direktora Andrije Delibašića i prvog trenera Edisa Jasavića.

„Profesionalni ugovor sa 17 godina je na neki način dokaz da sam izabrao pravu profesiju. Kao najmlađi član ekipe vidim šansu da učim i naučim kako veliki tim funkcioniše, kako se radi i kako se iz dana u dan sve više voli klub. Budućnost ima najbolje uslove u državi, ekipa je puna kvaliteta, a svi zajedno misle na svoj podmladak“, rekao je Tomašević, i dodao…

„Pored sebe imam saigrače koji imaju dužu karijeru nego što je meni godina i svi oni su – počev od golmana, preko mojih kolega iz odbrane, vezista, napadača zaključno sa kapitenom – na terenu pravi lavovi i zaštitnici, pa ne mogu ni ja da budem orjentisan drugačije. Srećan sam što mi je uprava zajedno sa stručnim štabom pružila šansu da pokažem svoje mogućnosti. Spreman sam da gledam, slušam i učim. Čast mi je što sam među šampionima“.

Foto: FK Budućnost

Bodin je kao podgoričko dijete vezan za Budućnost, a plavo – bijela boja je godinama omiljena u njegovoj familiji: đed Slobodan Kovačević mu je svojevremeno igrao u Budućnosti.

„Deda Slobo bi bio ponosan, kao što je i đed Zoran, nekadašnji fudbaler koji je karijeru proveo u drugom klubu, ali je vjerni navijač Budućnosti koja mu je nekada bila rival. Ponosan sam što pored đeda, imam navijače i među navijačima Starog aerodroma, kluba u kojem sam zavolio fudbal i u kojem sam napravio prve korake“, rekao je Tomašević, a zatim je emotivno nastavio.

„Prve korake sam bukvalno napravio na Kampu Budućnosti sa nepunih godinu dana dok se Kamp još gradio, tako da se moja stopa od malena lijepi za naš teren. Živim preko puta Kampa, na prostoru Kampa sam se igrao kao mali, tako da su to bili “najmučniji” padovi, ali svaki put sam ustao i sve dalje i dalje prelazio vještak koji je tek postavljen. Pored toga, odrastao sam slušajući pjesme „Varvara“, tako da mi Budućnost puno znači“.

Bodin je već godinu dana prvotimac, prethodne – šampionske – sezone je upisao debi, a u aktuelnoj ima ozbiljniju ulogu. I vjeruje da će je tek imati, ali ne zapostavlja ni školu – učenik je Gimnazije „Slobodan Škerović“.

Prvotimac za primjer…

„Jesenja titula je bila naš cilj, a došli smo do njega svi zajedno na čelu sa trenerima. Bio sam mali šaraf velike mašine, jer pojedinačan doprinos je nemjerljiv sa timskim uspjehom. Tažnja svih nas je da sačuvamo titulu i to nas pokreće na jači i predaniji rad. Siguran sam da veliko zalaganje donosi velike rezultate“, jasan je 17-godišnji Tomašević.

Klupske uspjehe je prenio na reprezentativne – prethodne godine je sa kadetskom selekcijom zastao na korak od Evropskog prvenstva, a nedavno je – kao pravi vođa – predvodio omladinsku selekciju do elitne runde kvalifikacija za EP.

Krajem marta “crvene” čeka kvalifikacioni turnir, a protivnici su Norveška, Izrael i Bosna i Hercegovina…

„Evropsko prvenstvo je naš san. Dugogodišnji rad, Akademija i sazrijevanje uz selektora Perišića i njegove saradnike doprinose našem sve većem sportskom samopouzdanju. Neki od nas su već bili na korak od Evropskog prvenstva, nadam se da ćemo sada “pružiti nogu” i učiniti taj veliki korak da obradujemo naciju. Crveni dres i svi uspjesi koji se vežu za njega su naša snaga i adrenalin koji nas pokreće, smatram da imamo velike šanse da ispišemo istoriju“, jasan je Bodin Tomašević.

U petak komemoracija povodom smrti Pera Giljena

Fenerbahče dočekuje Makabi u Litvaniji