Žakelj: Kao tim ne izgledamo dobro i to me boli; Vujačić: Nismo uzeli bodove koji su bitni za opstanak

Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Budućnost je slavila nakon produžetka protiv Mornar 103:100, u 15. kolu AdmiralBet ABA lige.

“Još jedna utakmica u kojoj pristup nije bio pravi. Krenuli smo dobro, a onda su nas ego i individualne ambicije opet stave u situaciju da se borimo protiv tima koji je večeras igrao jako dobro. Mornar je pokazao želju i borbu, više nego mi. Tokom prethodna tri dana na svakom treningu sam pričao o pristupu, ali neki pojedinci nisu shvatili kako treba. To se dešava već par puta. Neki igrači ne mogu da igraju na način na koji ja želim. Možda i žele, ali ego je jači”, rekao je nakon meča trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Slovenački stručnjak nije zadovoljan kako izgleda njegov tim.

“Mi smo tim, a kao tim ne izgledamo dobro i to me boli. Na kraju to ne izgleda kako ja želim. Na momente igramo dobro – kad igramo dobru odbranu, onda igramo i napad. Neke utakmice su bile sa čvrstom odbranom i onda lagano igramo. Ne želim da pričam puno o napadu, ali u odbrani nema odgovornosti, koju bi trebalo da imamo. Ide sve to i na mene, ja sam taj koji mora to da uklopi i spremi za utakmicu, ali ja karakter i ponos ne mogu da im dam. Mogu da insistiram, ali vidjećemo sljedeću utakmicu“, rekao je Žakelj na konferenciji nakon meča.

Asistent Mihaila Pavićevića, Ljubomir Vujačić nije želio da komentariše sudijske odluke u finišu meča.

“Čestitam Budućnosti. Dali smo sve od sebe, borili se. Žao mi je što nismo uzeli bodove koji su bitni za opstanak. Ne bih komentarisao sudije, reakcija je bila takva sa klupe. Oni nisu sudili i nisu nam dali objašnjenje“, rekao je Vujačić.

Početkom februara Memorijal Saša Milačić

Radonjić debitovao pobjedom