Vujović: Spremni smo za Mađare; Borozan: Imamo svoje adute

Foto: Kolektiff Images/RSCG

Rukometaši Crne Gore sjutra (petak) od 20.30 protiv Mađarske otvaraju Evropsko prvenstvo.

Radi se o ozbiljnom rivalu, poručuje povratnik u dres “lavova – Vuko Borozan.

“Igrao sam u Mađarskoj dvije godine, kao i sa većinom njihovih igrača. Radi se o ozbiljnoj reprezentaciji, a pošto sam bio tamo dobro znam koliko se tamo ozbiljno pristupa reprezentaciji”.

Mađarski stil rukometa poznat je i Milošu Vujoviću.

“Mađarska ima blagu ulogu favorita, jer se radi o naciji koja mnogo ulaže u svoju reprezentaciju i klubove, a imaju i dosta dobrih i kvalitetnih igrača”.

Početak, prvi meč je izuzetno težak, naglašavaju Borozan i Vujović.

“Biće teško, ali imamo i mi naše adute. Pripremali smo se za taj prvi meč – po mišljenju svih nas najbitniji na ovom šampionatu”, kazao je Borozan.

“Radi se o Evropskom prvenstvu igra se 60 minuta i svi ćemo pružiti maksimum, a koliko će ko dati u tom trenutku više ne zavisi ni od budžeta ni ulaganja – utakmica je tu da pokažemo ko više želi tu pobjedu”, rekao je Vujović.

Borozanfoto: Kolektiff Images/RSCG

Koje su prednosti Crne Gore ?

“Glavni su zajedništvo i atmosfera unutar ekipe. Pojedinačno bih prije svega istakao Nebojšu Simića, koji je svjetski golman i koji će imati i našu pomoć u odbrani. A, tu je Vuk Lazović glavni igrač koji može da nam pomogne da svi budemo bolji, kao i da Simić bude još bolji. Ako to sve sastavimo kako treba, uz dobar napad, polukontru i naravno sa Brankom Vujovićem i Nemanjom Grbovićem, smatram da imamo dosta aduta za pobjedu”, kazao je Borozan.

Nadovezao se i Vujović.

“Gledali smo video analize, dobro smo se pripremili i smatram da će meč biti težak. Međutim, nadam se da ukoliko uđemo u egal sa njima u posljednjih deset minuta mislim da ćemo to izgurati to na naš vrlo jak karakter i na kraju pobijediti”, kaže lijevo krilo.

Rivali Crne Gore u Minhenu su još Island i Srbija.

Poznati trener boluje od kancera

Potpisao Vukčević: Svi znamo šta je cilj