Promocija knjige Svetislava Pešića – “Moja igra moj put”

Foto: KSCG

U sali SKC UCG sinić je održana promocija knjige Svetislava Pešića “Moja igra, moj put” kojoj je prethodila panel diskusija na temu “Razvoj trenera”.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore Jelena Škerović,  selektor košarkaškog nacionalnog tima Crne Gore Boško Radović i generalni sekretar KSCG Darko Ivanović dali su prisutnima svoje viđenje razvoja trenera i dali smjernice mladim trenerima koji upravo stasavaju.

Nakon panel diskusije Svetislav Pešić je uz pomoć prijatelja i saradnika Igora Popovića i Bora Vučevića predstavio knjigu “Moja igra, moj put”.

Uz mnoštvo zajedničkih uspomena koje se obilježile značajan dio karijere Svetislava Pešića svi prisutni su uživali u njihovom razgovoru i prisjećanju na zajedničke momente, a koji su obilježili košarku na ovom području u poslednjih pet decenija.

Prisutni su mogli da se uvjere da knjiga Svetislava Pešića “Moja igra, moj put” nije autobigrafija nego koristan priručnik, prije svega mladim trenerima, koji u njegovim košarkaškim i životnim pričama mogu da se prepoznaju, da usvoje savjete i sugestije i da budu bolji u svojim karijerama.

Uz anegdote, brojne motivacione poruke, u drugom dijelu knjige Pešić je kroz košarkašku filosofiju i metodologiju treninga postavio preduslove koji su potrebni da se dođe do uspjeha, apostrofirajući ključne zadatke tokom i prije treninga i utakmica, pogotovo u radu sa mladim igračima i motivaciji onih koji treba da pomognu najviše da se ostvari željeni rezultat.

Ova knjiga tako postaje odličan miks teorije i prakse, uz brojna objašnjenja određenih specifičnosti trenerskog poziva.

Zvezda osvojila Milano

NEVJEROVATAN ODZIV GRAĐANA! Sloboda elektronskim metodama uplate!