Budućnost u Novom Mestu, Žakelj: Odigrati sa više samopouzdanja nego u prethodnim utakmicama

Foto: KK Budućnost Voli

Novi meč u gostima, i na papiru zicer i novi bodovi za košarkaše Budućnost Volija.

Naš prvak sjutra (17) u Novom Mestu protiv Krke u okviru 16. kola.

“Čeka nas dug put, sedam dana ćemo biti van Podgorice sa tri utakmice u tom periodu a svaki meč nam je bitan. Takav nam je raspored, po tom pitanju ne možemo ništa uraditi i nemamo ništa od ‘plakanja’. Moramo da radimo na sebi, na našoj igri, na našoj svježini i da se pripremimo za meč sa Krkom”, rekao je trener Andrej Žakelj.

Krka se bori za opstanak…

“Krka sigurno traži bodove kao i sve ekipe iz donjeg dijela tabele, a svakom protivniku je izuzetno teško u dvorani ‘Leon Štukelj’. Sigurno će biti motivisani protiv nas. Imamo par treninga na kojima možemo da se spremimo za Krku i očekujem našu pozitivnu reakciju. Da odigramo sa više samopouzdanja nego u prethodnim utakmicama i da protiv jednog dobrog tima opravdamo ulogu favorita”, kazao je Žakelj.

Mekinli Rajt ističe da će protiv Krke, presudna biti igra u odbrani.

“Dvorana u kojoj Krka igra je teško mjesto za igranje. Oni u svojoj dvorani igraju izuzetno agresivno, bore se do kraja i sigurno neće biti lak meč za igranje. Imaju nekoliko igrača koji igraju odlično ove sezone. Moraćemo defanzivno da budemo na nivou da bismo stigli do pobjede”, rekao je Rajt.

Standings provided by Sofascore

Partizan se vratio iz minusa i srušio Makabi

Evroliga: Lesor MVP 21. kola (VIDEO)