“Lavovi” protiv Islanda, Bakić: Agresivno u odbrani, fokusirano u napadu

Foto: EHF

Rukometaši Crne Gore poslije poraza od Mađarske na startu EHF EURA (26:24), sjutra (18) igraju protiv Islanda meč 2. kola.

Tim Vlada Šole nema prava na kiks.

“Mislim da treba što prije da zaboravimo Mađarsku. To je sport. Ovo je veliko takmičenje, igramo utakmicu svakog drugog dana. Šteta je ono što se desilo u posljednjem minutu, ali šta je – tu je. Mislim da smo utakmicu izgubili mnogo ranije, sa nekim tehničkim greškama koje smo imali. Sada treba da se okrenemo Islandu”, rekao je Luka Radović.

Island je u prvom kolu remizirao sa Srbijom (27:27).

“Mislim da smo pokazali da imamo veliki roster igrača, na koje može da se računa. To treba da pokažemo i protiv Islanda, koji je favorit za medalju”, smatra Radović.

Grupa je, izjednačena.

“Psihološka priprema može da bude presudna. Treba da uđemo jako od samog starta, da pokažemo da možemo i da uzmemo dva boda. Utakmica Srbije i Islanda je pokazala da nema favorita u grupi, da svi igraju rukomet. Grupa je najujednačenija na prvenstvu, nije sigurno ko će proći. Svak svakoga može da pobijedi”, rekao je Radović.

Aleksandar Bakić smatra da je Island favorit.

“Očekuje nas težak meč. Island je favorit u grupi, a protiv Srbije su pokazali da mogu da kiksaju”, rekao je Bakić.

O meču Islanda i Srbije…

“Srbija je odigrala odličnu utakmicu i to može da bude recept za Island. Pokazala je da protiv njih može da se igra, uz veću dozu agresivnosti u odbrani i u napadu da budemo maksimalno fokusirani. Nadam se da ćemo na kraju mi izaći kao pobjednici. Oni su protiv Srbije pokazali da se nikada ne predaju. Prednjače kada je riječ o brzoj igri. Nadam se da ćemo se fokusirati na igru u odbrani i da ćemo igrati kako treba i zatvoriti najjače strane njihovog napada”.

Evroliga: Lesor MVP 21. kola (VIDEO)

Treći poraz: Odbojkaši izgubili od Turske