Gojković pred Grčku: Izazovan meč za 5. mjesto, protiv vrhunske ekipe

Foto: Orange Pictures

Vaterpolisti Crne Gore sjutra završavaju nastup na Evropskom prvenstvu.

“Ajkule” od 18.30 igraju portiv Grčke meč za 5. mjesto na kontinentalnom prvenstvu. Trijumf nad vicešampionom svijeta bi znatno popravio utisak na kraju takmičenja

“Igrali smo sa Grčkom u četvrtfinalu u Fukuoki, u pitanju je aktuelni svjetski vicešampion koji ovdje nije na nivou tih izdanja od ljetos. Sredina je sezone, vjerovatno su i svi pomalo umorni, ali može da se kaže da su Grci pokriveni na svim pozicijama, čak i pojačani u odnosu na Fukuoku, jer im se vratio Vlahopulos”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Trijumf bi puno značio “ajkulama”.

“Za nas je izazovan meč za peto mjesto protiv vrhunske ekipe i sigurno prilika da probamo da je pobijedimo i da kroz ovu utakmicu ostvarimo određeni napredak, jer ovakvi mečevi sigurno mnogo znače”, istakao je Gojković.

Crna Gora je pobjedom nad Rumunijom riješila bitno pitanje za Svjetsko prvenstvo u Dohi, jer se sada zna da ide u grupu C u kojoj su Srbija, Sjedinjene Američke Države i Japan.

“Upali smo u tešku grupu, jedinu na turniru gdje su sve četiri ekipe sa ambicijama. Nema puno vremena do SP, svega nekoliko dana ćemo odmarati do početka priprema, a moramo da budemo u pravoj formi već na početku Svjetskog prvenstva”, kazao je Gojković.

Vlado Popadić želi pobjedu svog tima.

“Utakmica možda nije toliko rezultatski bitna, jer znamo u kojoj grupi ćemo završiti na Svjetskom prvenstvu u Dohi, ali bi nam pobjeda mnogo više značila na psihološkom planu. Nismo uspjeli u tom meču protiv Italije, sada nas čeka duel sa još jednom ekipom iz samog vrha. Znamo mane Grka, vjerujem da možemo da ih iskoristimo i Evropsko prvenstvo završimo na petom mjestu”, rekao je Popadić.

Limož slavio uz odličnu partiju Danila Nikolića (VIDEO)

Đuričković pojačao Petrovac