Pavićević pred SC Derbi: Maksimalan fokus svih 40 minuta

Foto: Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Još jedan kvalifikacioni meč za opstanak u ABA ligi igraju košarkaši Mornara.

Barani u subotu dočekuju SC Derbi u 17. rundi regionalnog takmičenja.

Trener Mihailo Pavićević pohvalio je rivala, dodao da će biti potrebna maksimalna posvećenost, kao bi se stiglo do trijumfa.

“Ekipa Derbija igra sa ogromnom energijom. Ima sjajnu kombinaciju mladih i iskusnih igrača. Svojim partijama su pokazali da su na poziciji koja im pripada i odakle napadaju učešće u plej ofu. Biće nam jako teška utakmica. Moramo biti 40 minuta maksimalno fokusirani. Probaćemo da se radujemo, još jednom, u našoj “Topolici”, a za to će nam biti potrebna i podrška navijača koji su nam prošli put zaista u krucijalnim momentima dali potrebnu energiju”, rekao je trener Pavićević, i naglasio važnost pobjede nad Zadrom.

“Bila nam je jako potrebna ta pobjeda. Vidjelo se da smo u usponu forme, ali to nije bilo nagrađeno rezultatski, nažalost. Ta utakmica je za nama”.

Aleksandar Bursać ističe da je Mornar u usponu forme.

“Imali smo taj nesrećni poraz od Budućnosti, ali treniramo jako i nadamo se da ćemo i u ovom meču to pokazati protiv zahtjevne ekipe SC Derbija. Pozvao bih i navijače. Prošli put su nam bili šesti igrač i zaista nam pomogli da prelomimo utakmicu protiv Zadra”, izjavio je Bursać.

Subotnji duel u barskoj Topolici počeće u 19 sati.

Marić objavio spisak za pripreme u Tivtu

Jakara: Mornar ne zaslužuje posljednju poziciju, u odličnoj su formi