Pavićević: Vratili smo se, da iskoristimo ovu atmosferu i nastavimo ovako

Foto: Mornar Barsko zlato

Mornar je upisao još jedan kapitalan trijumf u borbi za opstanak u ABA ligi.

Barani su pobijedili SC Derbi (91:86) za treći trijumf u sezoni.

“Ovo je prvi put da smo vezali dva trijumfa, to su velike pobjede zbog situacije u kojoj smo se nalazili”, rekao je trener Mihailo Pavićević i dodao:

“Unazad tri ili četiri utakmice ličimo na ekipu – tu su želja i volja. Greške su sastavni dio igre, uvijek će ih biti, ali kada se igrači bacaju za loptu onda mi je to znak da smo na pravom putu. Vratili smo se iz “mrtvih”, sada smo u istoj situaciji kao ekipe koje se bore za opstanak, ali idemo meč po meč i treba da ovu atmosferu iskoristimo da nastavimo ovako”.

Iskusni stručnjak nije zaboravio navijače.

“Publika je osjetila da nam je sada pomoć neophodna. Bar zaslužuje da i u narednom periodu ima abaligaša. Da je ova ekipa od početka bila na okupu možda bi stanje na tabeli bilo drugačije, ali to je moja krivica, jer sam ja promašio gotovo sve igrače koje smo ljetos doveli. Povukli smo hazarderski potez usred sezone, promijenili pola tima i igru”, kazao je Pavićević.

Trener SC Derbija nije imao čime biti zadovoljan.

“Utakmicu smo izgubili u prvom poluvremenu. Primili smo 91 poena, a rekao sam svojim trenerima prike meča da mislim da smo veoma dobro trenirali. A onda dođe utakmica i veoma loše u nju uđemo, kao da igramo protiv juniora”, rekao je Dejan Jakara.

“Studenti” su doživjeli četvrti poraz u nizu.

Mornar grabi ka opstanku, Barani srušili SC Derbi

Đer lako do pobjede protiv Budućnosti