Juniorke otputovale za Ankaru na Zonske kvalifikacije za EP

Foto: odbojka.me

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore otputovala je za Ankaru, gdje će od 23. do 27. januara igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024.

Naša U20 selekcija igraće u grupi B sa selekcijama Grčke i Srbije, dok su u grupi A reprezentacije Turske, Rumunije i Kosova. Po dvije najbolje selekcije igraće u polufinalu kvalifikacionog turnira, čiji će pobjednik ozbezbijediti mjesto na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj i Dablinu.

“Kao i na svakim pripremama i mi smo imali problema sa povredama, ali mislim da smo uspjeli to da prebrodimo. Bez obzira na to što sa nama neće biti jedna od bitnijih igračica ove generacije, Lara Jovović, nadam se da će ostale djevojke dati svoj maksimum da se što bolje prikažemo na turniru koji nas očekuje. Bitno je to što smo tokom pripremnog perioda uspjeli da odigramo dvije utakmice, u kojima smo uspjeli da dignemo formu i nadam se da ćemo imati šta da prikažemo”, kazao je selektor Miladinović i dodao da su rivali veoma dobre reprezentacije.

“Ono što je nama za sada otežavajuća okolnost je to što nemamo podataka o selekciji Grčke, međutim imamo sreću što ne igramo sa njima u prvom kolu, tako da ćemo uspjeti da ih spremimo, pošto igraju prvu utakmicu sa selekcijom Srbije. Srbija je izuzetno jaka, ali imam vjeru u sve djevojke, koje su profesionalno odradile svoje obaveze i mislim da i kod njih postoji doza samopouzdanja za nastup na turniru. Nemamo pritisak rezultata, ali imamo obavezu da odigramo što bolje”, istakao je Miladinović.

Prvog dana turnira naše odbojkašice su slobodne, dok će se u srijedu, 24. januara od 14 časova po našem vremenu izabranice Mladena Miladinovića sastati sa Grčkom. Poslednju utakmicu grupne faze U20 selekcija igra u četvrtak, 25. januara sa Srbijom od 17h.

U 2. rundi kvalifikacija iz BVA može igrati pet reprezentacija. Turniri 2. runde na programu su od 4. do 7. aprila, a žrijeb će se obaviti u februaru.

U20 Evropsko prvenstvo 2024 u konkurenciji juniorki, igračica do 20 godina (2005. godište i mlađe), odigraće se u Bugarskoj (mjesto će naknadno biti određeno) i u Dablinu, od 5. do 17. avgusta.

Za Ankaru je otputovalo 14 odbojkašica, a u stručnom štabu pored selektora Mladena Miladinovića su i pomoćni treneri Luka Bogojević i Srđan Crnojački, kao i tim menadžer Nataša Marković.

Kadetkinje na pripremama u Tivtu

Tomić: Sport dragocjenost i bogatstvo crnogorskog društva (VIDEO)