Pripreme u Antaliji: Poraz Budućnosti od Debrecina

Foto: FK Budućnost

Budućnost je u prvom pripremnom meču u Turskom, a četvrtom od početka priprema, doživjela prvi poraz – u Antaliji od Debrecina rezultatom 2:0.

Mađarski tim do pobjede su vodili Ferenci u 10. i Barani u 62. minutu.

Budućnost naredni meč igra već 28. januara – protivnik je Arka Gdinja.

„Možda nije bio pravi momenat za ovako jaku provjeru, jer smo protiv sebe imali rivala koji za osam dana igra prvenstvenu utakmicu i već su ful spremni. Mi smo nekih 60-ak minuta dosta dobro stajali, izuzev prvih deset i možda pred kraj kad se već osjetio umor kod naših igrača“, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković.

Budućnost je odigrala utakmicu u sastavu Pavličić (55′ Domazetović), Ignjatović, Orahovac, Tomašević (46′ Adžić), Gašević, Mirković (65′ Raičković), Brnović, Vukotić (46′ Adžić), Grbić, Bojović (66′ Mujan), Sekulić (86′ Sekulović).

„Nismo mnogo mijenjali, nijesmo željeli mlade igrače, odnosno momke iz omladinskog pogona da ‘gurnemo’ baš protiv tako dobre ekipe i da momci sagore. Već u drugoj utakmici oni će dobiti veću minutažu i više prostora“, kazao je Milinković, i dodao….

„Bilo je dobrih stvari, žao mi je što nijesmo postigli jedan gol, njihov golman je zaista imao tri – četiri odlične intervencije odlične, a bilo je i nekih polušansi. Naravno, imali su oni još par situacija. Nikad nije dobro kad se izgubi, ali možda je bolje odigrati jednu utakmicu protiv ovakvog protivnika i steći određeno iskustvo. Nama nedostaje jakih utakmica sa jakim tempom. Nadam se da ćemo četiri preostale utakmice iskoristi na najbolji način, jer naš fokus je da se što bolje spremimo za prvenstvo“.

Jokići vodili Kotor do treće pobjede

Gobac: Vujovića cijenim, ali on nije opcija za selektora Hrvatske