SC Derbi domaćin Evroliginog Next Generation turnira, Mijović: Velika stvar za Crnu Goru

Mijović na današanjoj pres konferenciji, Foto: KK Budućnost Voli

Podgorica i SC Derbi će od petka do nedjelje biti domaćin – Evroliginom Next Generation turnira u dvorani Verde u Donjoj Gorici.

SC Derbi će sa klupe voditi Petar Mijović

“Velika je stvar da Podgorica i Crna Gora budu u mogućnosti da organizuju jedan od četiri turnira na tlu Evrope, s tim da se Next Generation Evroliga ove godine proširila i na Dubaji. Klubu, košarkaškim radnicima i kompletnoj košarkaškoj zajednici kod nas ovo mnogo znači. Košarkaški radnici će moći da vide kako se u radi u vrhunskim organizacijama, koliko se posvećuje pažnje mlađim kategorijama. Svi znamo koliko je mladih, kasnije vrhunskih igrača prošlo kroz ovakva takmičenja“, rekao je Mijović.

Mijović će nakon novembra prošle godine, kada je napustio prvi tim Budućnosti, ponovo zauzeti poziciju sa druge strane terena.

“Prevashodno, naš cilj je da se klub pozicionira na evropskoj mapi što se tiče mlađih kategorija. Želimo da pokažemo da se u SC Derbiju rade ozbiljne stvari i da se vodi računa o razvoju mladih igrača. Crna Gora je tlo koje je uvijek rađalo izuzetne košarkaše. Period ispred nas će pokazati da ima dječaka koji mogu u doglednoj budućnosti da budu nosioci velikih projekata i igrači za velike klubove“, kazao je Mijović.

Turnir će mnogo značiti i klubu, ali i samim igračima.

“Možemo da se upoznamo sa načinom njihovog rada, selektiranja, takođe, ljudi koji su ljubitelji mlađih kategorija mogu da dođu i vide rad velikih klubova i buduće zvijezde. Veliki broj talentovanih klinaca nađe put do vrhunske košarke, ali i ima i puno onih koji obećavaju mnogo ali ne stignu do seniorske košarke. Ta ramjena iskustva je jako važna za ekipu kao što je SC Derbi. Nadam se da ćemo sve ove stvari upotpuniti dobrim igrama i možda nekim iznenađujućim pobjedama. Vidjećemo“, zaključio je Mijović.

SC Derbi je u A grupi gdje su i Šole, Alba i Next Generation tim, a u B aktuelni šampion – Real Madrid, te Bajern Minhen, Cedevita Olimpija i Venecija.

Pobjednici A i B grupe igraće u finalu, a bolji iz tog meča ide na  fajnl-for u Berlinu od 24. do 26. maja.

Gobac: Vujovića cijenim, ali on nije opcija za selektora Hrvatske

Dubljević nadigrao Ivanovića