Siner: Hvala svima, nije bilo lako; Medvedev: Boli poraz

Foto: Australian Open/Facebook

Janik Siner 2024 godinu je počeo sa Grend slem trofejom, prvim u karijeri.

22-godišnjak je u Melburnu pokazao najviše, potvrdio ogromnu klasu – u velikom finalu nakon preokreta srušio Rusa Danila Medvedeva 3-2.

Siner postao tek drugi italijanski teniser osvajač grend slem trofeja u Open eri i treći najmlađi osvajač Australijan opena, nakon Novaka Đokovića 2008. godine i Džima Kurijera 1992.

“Prije svega, Danile čestitke tebi i timu na nevjerovatnom turniru. Odigrali smo mnogo mečeva, jednostavno sam našao nešto u svojoj igri. Ti me guraš, ti sati koje si proveo na terenu, to je nevjerovatno. Nadam se da ćeš ti jednom osvojiti trofej ovdje. Želim ti sve najbolje u nastavku sezone”, kazao je Janik Siner.

Nakon dva seta, Siner je činilo se bio u nokdaunu, pred eliminacijom….Međutim, u nastavku Italijan je bio svježiji – počeo je dobro da servira, a treći i četvrti set osvojio na identičan način – brejk, odnosno set loptom u posljednjem gemu.

U petom setu je sve bilo na njegovoj strani, nosila su ga prethodna dva seta, bio je svežiji i to je na terenu i pokazao.

“Ovo je poseban turnir za mene. Hvala mom timu, svima u boksu, onima kod kuće. Trudili smo se da napredujemo iz dana u dan, da budemo jači, mentalno. Bodrili ste me, bili uz mene. Nije bilo lako sa mnom, ali hvala vam svima”, rekao je Siner.

Medvedev je izgubio još jedno finale u Melburnu, prije dvije godine od njega je bolji bio Rafael Nadal.

“Čestitam Janiku, igrao je sjajno. Zaslužio je pobjedu, podigao je igru na nevjerovatan nivo. Igrali smo dosta puta. Nadam se da ovo nije tvoj posljednji grend slem. Hvala mom timu. Hvala vam svima na podršci. Nažalost nisam imao sreće da uzmem trofej. Boli poraz u finalu, ali bolje je izgubiti u finalu nego u ranijoj fazi. Ponosan sam na sebe”, kazao je Medvedev.

Medvedev je danas peti put izgubio u šestom grend slem finalu. Jedinu titulu osvojio je na US openu 2021. godine, protiv Novaka Đokovića.

Žakelj nakon pobjede nad Megom: Kad smo se probudili, igrali smo kako treba

Dedivanović bronzana u Splitu, postavljena četiri lična rekorda