Sutjeska u utorak protiv Širokog, Minić: Da predstavimo sebe i klub u najboljem svijetlu

Foto: ABA2/Dragana Stjepanović

Sutjeska je od danas u Novom Sadu, gdje se igraju utakmice četvrtog „balona“ u NLB ABA 2 lige. Sutjeska sjutra (18) igra protiv Širokog.

„Očekuju nas tri teške utakmice. Prva je protiv Širokog, koji je na 25 mečeva ove sezone pretrpio tri poraza i koji je, u ovom trenutku, favorit. Vrlo teška i fizički zahtjevna utakmica, protiv ekipe koja je dobro trenirana i koja igra vrlo disciplinovano i čvrsto. Izdvajaju se tri igrača – Nutal, Junaković i Čolak, koji su glavna napadačka snaga Širokog. Imali smo par dana da spremimo utakmicu. Jedno je sigurno – daćemo sve od sebe da u što boljem svjetlu predstavimo i sebe i klub”, kazao je trener Milo Minić.

Sutjeska u četvrtak (21) igra protiv Cedevite junior, a u nedjelju (12) protiv Pelistera.

„Što se ostalih utakmica tiče, idemo korak po korak. Uvijek je prva najvažnija. Cedevita i Pelister su na konkurenti za plej-of, ali o njima ćemo razmišljati kada te utakmice dođu na red. Sada je fokus samo na meč sa Širokim“, kazao je Minić.

Plasman u plej-of NLB ABA2 lige omogućio bi i da Sutjeska utakmice igra na domaćem terenu.

„Sve nas u klubu i navijače bi obradovalo da konačno možemo utakmicu da odigramo u Nikšiću. Da podsjetimo košarkašku javnost kako izgleda kada Sutjeska igra pred punim tribinama. Jer smo gosti četiri sezone“ kazao je Minić.

Nakon sedam mečeva Sutjeska ima skor 3-4.

Kapiten “ajkula” Tešanović: Želimo da se plasiramo na Olimpijske igre

Novo takmičenje u organizaciji FSCG: Futsal kup