Novo priznanje: Simonovska sudi na finalnom turniru Lige nacija

Foto: odbojka.me

Novo veliko priznanje za našu međunarodnu sutkinju, Sonju Simonovsku, koja je delegirana za utakmice FIVB Lige nacija u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Simonovska će od 21. do 26. maja suditi na mečevima prve sedmice VNL-a u muškoj i ženskoj konkurenciji u Ankari. Na turnirima u turskoj prijestonici, u konkurenciji odbojkaša, uz domaćina, Tursku, nadmetaće se još selekcije Poljske, SAD, Francuske, Slovenije, Holandije, Kanade i Bugarske, dok su u grupi 1 ženske VNL-a, pored reprezentacije domaćina, još nacionalni timovi Italije, Poljske, Japana, Njemačke, Holandije, Bugarske i Francuske.

Tokom treće sedmice Lige Nacija odbojkašica, Simonovska će biti među sudijama na turniru u Hong Kongu, u Kini, od 18. do 23. juna, gdje će u grupi 3 igrati reprezentacije Kine, Italije, Brazila, Japana, Dominikanske Republike, Holandije, Tajlanda i Francuske.

Osam utakmica završnice Lige nacija odbojkašica planirano je za period 27 – 30. jun, a naša sutkinja dobila je povjerenje Sudijske organizacije FIVB i za taj turnir, čiji će domaćin biti Tajland.

Odbojkaški savez domaćin kvalifikacionog turnira

Perković: U Dohi da pokažemo ono što je izostalo na na EP