Atletski savez: Stavljamo tačku na slučaj nakon iskrenog izvinjenja Marije Vuković

Foto: European Athletics/twitter

Za Atletski savez Crne Gore je na slučaj Marije Vuković stavljena tačka.

ASCG se oglasio saopštenjem koje je potpisao predsjednik Milorad Vuletić.

Saopštenje prenosimo integralno:

“Kao predsjednik Atletskog saveza Crne Gore razgovarao sam sa našom takmičarkom Marijom Vuković, povodom izjave koju je dala u emisiji RTCG, a koja je izazvala brojne reakcije javnosti.

Nakon njenog javno upućenog izvinjenja crnogorskoj javnosti zbog neprimjerenih riječi na račun državnog simbola, kao i nakon iskrenog kajanja koje je izrazila u našem razgovoru, za Atletski savez Crne Gore stavljena je tačka na ovaj slučaj.

Kao isključivo sportska organizacija, nastojaćemo da i u narednom periodu, kao i do sada, obezbijedimo najbolje moguće uslove za pripreme i takmičenja naših članova, pa naravno i Marije Vuković, što se posebno odnosi na olimpijsku godinu.

Atletski savez Crne Gore zahtijeva, kao i do sada, od svih svojih članova da na dostojan i adekvatan način reprezentuju svoju zemlju i njene državne simbole, kako na sportskim borilištima, tako i van njih”, piše u saopštenju Vuletića.

Marija Vuković je u serijalu “Igram svoju igru”, koji se objavljuje na RTCG, za grb na zastavi Crne Gore rekla: “Kokoš, ova naša kokoška sa zastave”.

Popović pred Savehof: Djevojke da budu na nivou utakmice sa Đerom

FSCG sjutra objavljuje ime novog selektora