Frimen: Zadovoljan što ponovo mogu da igram košarku

Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost i Alerik Frimen čekali su na debi u “plavom” dresu pola godine.

Amerikanac se nakon povrede leđa vratio na parket protiv Trenta u Evrokupu – na parketu je bio devet minuta i nije uspio da se upiše na semafor.

“Osjećam se odlično, radujem se što ponovo mogu da treniram i igram košarku. Želim da pomognem timu, prva utakmica u Trentu je pokazalo da nogama treba još malo vremena da budu prave. Sigurno ćemi trebati još vremena da uđem u formu, ali sam zadovoljan što ponovo mogu da igram košarku“, rekao je Frimen.

Period bez košarke, treninga mu je teško pao.

“Bilo je teško, generalno, uopšte da gledam košarku. Ponavljam, trebaće mi vremena da se u potpunosti vratim u ritam dovoljan da mogu da pomognem momcima. Nadam se da ćemo u finišu sezone biti kompletni i da ćemo završiti sezonu na najbolji mogući način“, kazao je Frimen.

Budućnosti u ponedjeljak od 17 igra derbi 19. kola ABA lige sa Crvenom zvezdom u “Morači”.

“Zvezda ima odličan tim, očekujem da izađemo sa velikom energijom, da dvorana bude puna do poslednjeg mjesta i da navijači budu naš vjetar u leđa. Očekujem fizički jaku utakmicu. Zvezda ima odlične igrače, ali i mi imamo svoje adute, tako da očekujem pravi takmičarski meč i sportsko nadmetanje“, zaključio je Frimen.

Crnogorski atletičari na Balkanskom prvenstvu u Beogradu

Sutjeska treća na turniru u Gabeli