Vaterpolisti trenirali u Dohi, u ponedjeljak protiv Sjedinjenih Američkih Država

Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures

Vaterpolisti Crne Gore u ponedjeljak počinju nastup na Svjetskom prvenstvu, i borbu za plasman na Olimpijske igre.

Rivali “ajkulama” u Dohi su, Sjedinjene Američke Države, Srbija i Japan.

Prvi iz grupe direktno ide u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani u razigravanje za plasman među osam najboljih.

SAD su prvi rival od 15.30 po našem vremenu.

“Glavni cilj je plasman na Olimpijske igre. Biće teško, ima dosta jakih reprezentacija, jaka je i grupa u kojoj se nalazimo. Međutim, imamo svoje adute, vjerujemo u sopstveni kvalitet i vjerujem da ćemo nastaviti niz kada su u pitanju učešća na OI”, rekao je Vladan Spaić.

Amerikanci su dobro poznati našem timu….

“To je jaka selekcija, koja se podigla posljednjih godina. U pitanju je generacija koja igra odlično, vođena selektorom Dejanom Udovičićem, možda je i u najboljih pet ili šest na svijetu. Ima odličnog centra Haloka, veoma dobre vanjske igrače i to je tim koji je dobro popunjen. Biće teško, na jednu loptu i odlučiće detalji. Nadam se u našu korist”, kazao je Spaić.

I Stefan Vidović je pohvalio selekciju SAD.

“U atipičnoj smo situaciji, odmah poslije Evropskog startuje Svjetsko prvenstvo. Nije se imalo puno vremena za trening, ali tako je svima. Nama su misli sada usmjere na prvu utakmicu sa SAD koje su izuzetna selekcija, predvođena Halokom, najboljim centrom na svijetu u ovom momentu”, kaže Vidović i nastavlja…

“Zbog ciljeva koje imamo bi bilo najbolje da dobijemo prvu utakmicu, ali rival je veoma dobar. Nikada u istoriji nije imao toliko igrača u evropskim klubovima, to dovoljno govori o kvalitetu Amerikanaca”.

Zvezda nemoćna protiv Barselone, Partizan ispustio prednost u Bolonji

Sjutra stonoteniski turnir u znak sjećanja na Sašu Milačića