U Podgorici održan seminar za sudije i kontrolore suđenja

Foto: FSCG

Minule sedmice u Podgorici je realizovan Redovni seminar za sudije sa Jedinstvene liste i kontrolore suđenja.

Tokom četiri dana intenzivnog rada, izvršena je provjera zdravstvene sposobnosti, nivo fizičke spreme, teoretskog poznavanja Pravila fudbalske igre (PFI), kao i vježbe na terenu.

Takođe, učesnici seminara imali su priliku da prisustvuju predavanjima gostiju iz Sjeverne Irske i Hrvatske – Alana Snodija, Bruna Marića i Antea Vučemilovića Šimunovića. Snodi je na seminaru boravio kao Uefin ekspert, Marić je predsjednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Hrvatske, čiji je član i Vučemilović Šimunović.

– Nakon izvršenih testiranja, možemo reći da su sudije spremne za nastavak prvenstva. Jedan sudija se povrijedio na fitnes testu, dvojica nisu testirana iz medicinskih razloga. Svi ostali su uspješno savladali zadate norme. Izvršili smo detaljnu analizu prvog dijela prvenstva i usaglasili kriterijume za drugi dio sezone. Po pravilu, proljećni dio je teži za suđenje, ali u sudijskoj organizaciji vjerujemo da smo maksimalno spremni da odgovorimo zahtjevima ove sezone, kazao je Amil Gerina ispred Sudijske komisije FSCG.

Posebno je inspirativan bio dio edukativni seminara.

– Edukativni dio seminara je bio vrlo intenzivan. Imali smo tri instruktora iz inostranstva, koji su nam predstavljali najnovije instrukcije za najbitnije odluke, dodao je Gerina.

Sahranjen Dejan Milojević

Izvučeni parovi polufinala Kupa Crne Gore u odbojci