ŽRK Budućnost Bemax: Potpisan ugovor o saradnji sa mađarskim klubom Sombothelj

Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Ženski rukometni klub Budućnost Bemax i Rukometni klub Sombothelj iz Mađarske potpisali su ugovor o saradnji.

Ugovorom koji su potpisali predsjednici Budućnosti Bemax i mađarskog kluba Ivan Ubović i Zoltan Podor, predviđeno je da će dvije strane sarađivati na planu razmjene igračica i članova stručnih štabova, zajednički planirati pripreme i prijateljske utakmice, te raditi na promociji edukacije i stručnog usavršavanja.

Isti će biti na snazi od avgusta do kraja juna naredne godine, što znači da će u narednoj, sezoni 2024/25, Budućnost i Sombothelj organizovati zajednički rad u svim uzrasnim kategorijama i to kroz pripreme i prijateljske utakmice u Podgorici i Mađarskoj.

Ugovor je zaključen na obostrano zadovoljstvo, a predstavlja novu potvrdu spremnosti Budućnosti da sarađuje sa drugim klubovima. To se naročito odnosi na mađarske klubove, sa kojima naš klub u dužem vremenskom periodu ostvaruje odličnu saradnju, što će vjerujemo, biti slučaj i u narednom periodu, kako sa klubovima iz te, tako i drugih evropskih država.

I ugovor sa Sombotheljom, koji će naredne sezone igrati u elitnom rangu mađarskog prvenstva (u kojem su i tri učesnika EHF Lige šampiona – Đer, FTC i Debrecin), potvrđuje želju nove uprave kluba da stvori preduslove da mlade i talentovane igračice mogu da stiču međunarodno iskustvo i razvijaju se na pravi način.

Efektnim pobjedama Partizan i Zvezda najavili Kup Koraća (VIDEO)

Spajić čestitao vaterpolistima plasman na Olimpijske igre