“Ajkule” protiv Grčke, Mačić: Možemo da ih pobjedimo

Foto: MTB-PHOTO

Vaterpolisti Crna Gora u četvrtak, od 10 sati igraju sa Grčkom za plasman od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

“Ostaje nam razigravanje protiv Grčke – gledaćemo da se podignemo i da iskoristimo ove dvije utakmice da se spremimo za ono što nas čeka na ljeto”, kaže Aljoša Mačić.

Meč je važan jer pobjeda donosi nešto lakši žrijeb za Olimpijske igre.

“Mislim da je bitno da preostale dvije utakmice odigramo najbolje moguće u ovom momentu – da probamo da izborimo što povoljnije mjesto u šeširima za izvlačenje grupa na Olimpijskim igrama”, kaže Stefan Vidović i dodaje.

“Smatram da treba ove utakmice iskoristimo i probamo određene nove stvari u igri, a kao uvijek ubijeđen sam da ćemo dati svoj maksimum”.

Grci su dobro poznati našem timu, u januaru smo izgubili na Evropskom prvenstvu u Zagrebu u meču za peto mejsto 10:9.

“Da, igrali smo nedavno, a sada ćemo gledati da pokrijemo njihove najbolje tačke, centre i nekoliko šutera koje imaju. Odlična su ekipa, ali vjerujem da možemo da ih savladamo i upišemo još jednu pobjedu protiv jedne od vrhunskih ekipa”, rekao je Mačić.

Cilj u Kataru je ostvaren…

“Ispunili smo osnovni cilj koji nije bio samo naš cilj već i mnogih drugih selekcija i sa te strane možemo da budemo zadovoljni”, zaključio je Vidović.

Meklaren predstavio novi bolid (FOTO)

Podgorica u finalu Kupa za košarkašice