Marić otkrio adute za Sjevernu Irsku

Foto: FSCG

 Selektor ženske seniorske fudbalske reprezentacije Crne Gore, Mirko Marić, objavio je danas spisak igračica za predstojeće duele sa Sjevernom Irskom, u baražu za UEFA B Ligu nacija.

Marić je pozvao 25 igračica.

Na spisku su golmani – Anastasija Krstović (Sent Mihalj, Mađarska), Ajša Kalač (Leotar, BiH) i Jovana Žugić (Ekonomist);

odbrana – Tatjana Đurković (Asteras Tripolis, Grčka), Aleksandra Popović (Split, Hrvatska), Helena Božić (Dinamo Moskva, Rusija), Ivana Boričić, Anastasija Rakočević (Radnički Kragujevac, Srbija), Maja Šaranović, Milica Radunović (TSC Kanjiža, Srbija), Jovana Sarić (Ekonomist) i Andrea Janjušević (Emina, BiH);

vezni red – Slađana Bulatović (Fomget, Turska), Nađa Đurđevac (TSC Kanjiža, Srbija), Jasna Đoković (Split, Hrvatska), Jelena Karličić (Bordo, Francuska), Sara Simonović (Radnički Kragujevac, Srbija), Darija Đukić (Crvena zvezda, Srbija) i Katarina Čađenović (Breznica);

napad – Armisa Kuč (Fomget, Turska), Medina Dešić (Nirnberg, Njemačka), Tatjana Osmajić, Jelena Petrović (Breznica), Jelena Vujadinović (Medik Konin, Poljska) i Maša Tomašević (Budućnost).

Crnogorska reprezentacija je baraž izborila kroz grupu 3 Lige C, u kojoj je upisala četiri pobjede i dva poraza.

Marić je kazao da je Sjeverna Irska favorit u dvomeču, ali da to ne znači da će se crnogorska reprezentacija unaprijed predati.

“Vjerujem da će djevojke, kao i uvijek, dati svoj maksimum i da ćemo iskoristiti sve naše kvalitete, ali i iskoristiti mane protivnika. Siguran sam da će obje utakmice biti neizvjesne”,rekao je selektor Marić.

On je naglasio da je stručni štab dobro upoznat sa kvalitetima Sjeverne Irske.

“Analizirali smo njihove utakmice iz Lige nacija i vidjeli da se radi o ozbiljnoj ekipi, prije svega disciplinovanoj i fizički jakoj. Međutim, vidimo šansu da ih ugrozimo”, rekao je Marić.

On u baražu neće moći da računa na povrijeđene Nađu Stanović i Anđelu Tošković, dok će Maja Šaranović propustiti duel u Podgorici zbog parnih kartona.

Prvi meč baraža sa Sjevernom Irskom biće odigran 23. februara (14.00) na Gradskom stadionu u Podgorici.

Revanš je četiri dana kasnije na Vindzor parku (19) u Belfastu.

Zvanično: RSCG i Vlado Šola nastavljaju saradnju

Budućnost u Njemačkoj stavlja tačku na sezonu u Ligi šampiona, Agović: Teško gostovanje Bitighajmu