Gojković: Ove utakmice daju nadu, čestitam momcima na borbenosti

Foto: MTB-Photo.com

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore Svjetsko prvenstvo u Dohi završili su na osmom mjestu.

Tim Vladimira Gojkovića u meču za sedmo mjesto, nakon peteraca, izgubio je od Mađarske 18:16 (14:14 u regularnom dijelu).

“Žao mi je na kraju. Čestitam igračima na borbenosti – utakmice sa Mađarskom i Grčkom su pokazale da igramo do kraja, što nas ranije nije krasilo u tim utakmicama koje nisu za medalju. Danas smo imali igrača manje, jer se Matković povrijedio na zagrijavanju. Momci su podnijeli veliki teret, dosta njih je bilo sa tri lične. Možemo biti zadovoljni utakmicom. Ljepše bi bilo da smo završili pobjedom i ispred Mađarske, koja je prije pola godine bila prvak svijeta. Ove utakmice daju nadu da možemo da igramo sa ovim protivnicima”, rekao je selektor Gojković nakon meča.

Crna Gora je u Dohi izborila vizu za OI.

“Mađarska je individualno najbolja ekipa na svijetu. Bili su favoriti za zlato. Dobro smo odigrali, smogli smo snage, bili koncentrisani. Dobro smo ušli u utakmicu, od prvog minuta se vidjelo da možemo da igramo sa njima. Na kraju smo mi kontrolisali utakmicu, imali gol prednosti. Mislim da smo utakmicu morali da završimo u regularnom toku. Na kraju su došli peterci – sigurno su kvalitetniji šuteri Mađarske. Mislim da smo pružili dobru partiju, pokazali da možemo da igramo sa svima. Mislim da je ovo dobra uvertira za ono što nas očekuje na ljeto”, kazao je Miroslav Perković.

Poraz od Mađarske: “Ajkule” osme u Dohi

Kina ne zaboravlja Petra Porobića