Popović: Razočarana sam, iskusne igračice su bile ispod očekivanja…

Foto: ŽRK Budućnost/Dejan Starčević

Očekivani su promašaji i oscilacije u igri mladog tima, ali u Njemačkoj je nedostajala želja i spremnost da se igračice na prave način bore za klub, kazala je trener Budućnosti Bojana Popović nakon poraza (34:16) od Bitighajma u posljednjem kolu EHF Lige šampiona.

Popović je istakla da su ispod očekivanja bile i iskusnije igračice, koje bi trebalo da budu primjer mlađima, dok je golmanka Bitighajma Dijaš-Moreski bila sjajna i odbranila je sve što su njene izabranice stvorile u napadu.

– Razočarana sam, nijesmo ih pritiskale, već na početku smo promašile veliki broj šuteva i to nas je odvelo u veliki minus. Mlada smo ekipa, očekivane su oscilacije u igri, ali ne smije da nedostaje želja i spremnost da se na pravi način borimo za klub. I iskusnije igračice su bile ispod očekivanja, od njih se traži da budu primjer mlađima, ali to nije bio slučaj. I golmanka Bitighajma je bila sjajna i odbranila je sve što smo stvorile u napadu. Nije lako da parirate protivniku kada ima tako raspoloženu golmanku i kada odbrani toliko šuteva. Promašaje mogu da razumijem jer su to mlade igračice, ali borbenost ne smije da izostane tokom svih 60 minuta – kazala je Popović.

Razočaranje izdanjem u Njemačkoj nije skrivala ni golmanka An-Katrin Gigerih.

– Razočarana sam, jer je naša želja bila da pokažemo potpuno drugačije izdanje. Nije bilo agresivnosti, podbacile smo u odbrani, nedostajala je i realizacija u napadu, napravile smo mnogo grešaka – kazala je Gigerih.

Jedinstvo bolje od Rudara

Čaroban preokret Petrovca protiv Mladosti