Fudbalerke u petak protiv Sjeverne Irske, Marić: Irska favorit, daćemo maksimum

Foto: FSCG

 Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Podgorici protiv Sjeverne Irske prvi meč baraža za UEFA B Ligu nacija.

Crnogorska reprezentacija baraž je izborila kroz grupu 3 Lige C, u kojoj je upisala četiri pobjede i dva poraza.

Sjeverna Irska je bila treća u grupi 1 Lige B, sa dva trijumfa, remijem i tri poraza.

“Osjećamo se odlično, atmosfera je sjajna kao uvijek, malo smo desetkovani, jer nema jedne od najboljih igračica, to je Maja Šaranović, koja ne može da nastupa zbog žutih kartona. Nedostaje još par igračica, imamo ekipu koja je i ranije igrala u oslabljenom sastavu, tako da ćemo se truditi da i sada pružimo maksimum i ostavimo što bolji utisak. Privilegija je igrati ovako velike utakmice i biti dio reprezentacije, očekujem jako tešku utakmicu, one su fizički jake, ne očekujem da će se predati, tako da nas sigurno čeka zahtjevna utakmica i nadam se da ćemo ostvariti šta smo zamislisli” kazala je kapitenka Slađana Bulatović.

Sjeverna Irska je bila treća u grupi 1 Lige B, sa dva trijumfa, remijem i tri poraza.

“Nama je zadovoljstvo što smo došli u situaciju da igramo ovakve utakmice. Mislim da je u ovom momentu mnogo veći pritisak na reprezentaciju Sjeverne Irske, nego što je to na nama. Treba da damo sve od sebe, to svi očekuju od nas, koliko će to biti dovoljno vidjećemo.Ovo je prvo poluvrijeme, očekuje nas i revanš u Irskoj, sigurno da je Irska favorit, oni su jedna ozbiljna reprezentcija. Mi smo u jednom specifičnom momentu, samo četiri igračice dolaze iz liga u kojima su u toku takmičenja. Daleko od toga da tražimo bilo kakav alibi, ali siguran sam da nam baraž dolazi u nezgodonom trenutku, jer ni mi sami ne znamo u kakvoj smo formi, fizičkoj spremi, očekujemo da su sve igračice spremne i daju svoj maksimum” istakao je selektor Mirko Marić.

Meč je od 14 sati pod Goricom.

Balšu Vojinovića povreda zaustavila u trećem kolu

Mrvaljević i Radojević strijelci za mlade “sokole”u novom remiju sa Litvanijom