Budućnost Bemax u srijedu dočekuje Orlove

ŽKK Budućnost Bemax

Košarkašice Budućnost Bemaxa ugostiće sjutra (18h) u ,,Bemax areni” ekipu Orlova u okviru 7.kola Top8 faze WABA lige.


Za razliku od prethodnih nekoliko sezona, dva kola prije kraja ligaškog dijela, samo su Budućnost Bemax i Cinkarna Celje sigurni učesnici fajnal fora, dok za preostala dva mjesta konkurišu četiri tima – Sloga, Orlovi, Partizan i Montana.

Podgoričanke su prve izborile vizu za završni turnir, bolje su u međusobnom skoru od šampiona, ekipe Celja, pa će u preostala dva meča (Orlovi u Podgorici, Partizan u Beogradu), juriti dva trijumfa, kako ne bi morale da prate rezultate Slovenki, jer bi sa dva trijumfa sa prvog mjesta dočekale završni turnir. Sa druge strane, tim iz Banjaluke juri pobjedu u preostala dva meča, a može čak i sa dva poraza (ne većim od 11 razlike od Montane) do fajnal fora.


-Ulazimo u sami finiš Top8 faze i uopšte sezone u WABA ligi, a ono raduje činjenica da se četiri tima nadaju da mogu stići do fajnal fora. Što se nas tiče mi smo to ozbezbijedili dosta ranije. U prošlom kolu doživjeli smo prvi poraz ove sezone i to od šampiona, ekipe Celja. Ipak, bila je to dobra utakmica za nas u dijelu da smo se vratili iz ozbiljnog minusa, da smo pokazali reakciju, intezitet, karakter koji nas krasi, a to je za mene kao trenera jako bitno – kazao je Vladan Radović, trener Podgoričanki.


Kada je u pitanju rival ,,vučica”, Orlovi su prošle sezone osvojili titulu šampiona Bosne i Hercegovine, bili trećeplasirani u WABA ligi, ali u taboru ,,plavih” vjeruju da će sačuvati niz nepobjedivosti u ,,Bemax areni”.


-Orlove cijenimo i poštujemo. Maksimalno se ozbiljno spremamo za ovaj meč, a nadam se da ćemo kroz ova dva posljednja meča u Top8 fazi podići nivo forme i igre, kako bi se polako spremali i za fajnal for – naglasio je Radović.
Utakmica Budućnost Bemax – Orlovi igra se sjutra u ,,Bemax areni”, sa početkom u 18 časova.

Atingre poručila: Neka nam je srećan početak ove lijepe priče

Na pobjedu i u Zrenjaninu i u Podgorici