“Lavice” bolje od Srbije, Grbić riješila meč

Foto: IHF

Rukometašice Crne Gore nadigrale su Srbiju u Zrenjaninu (31:30), u utakmici trećeg kola šeste grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Gol za pobjedu na 54 sekunde do kraja postigla je Itana Grbić. Srbija je imala posljednji napad i priliku da izjednači, ali se Jovana Jovović spetljala i izgubila loptu.

“Lavice” uzele dva velika boda kojim je osiguran plasman na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj.

A gotovo sigurno i 1. mjesto u grupi 6 kvalifikacija.

Naše djevojke su odigrala dobar meč i u većem dijelu bile u vođstvu, ali su na kraju morale da strijepe za trijumf u “Kristalnoj dvorani”.

Izabranice selektorke Bojane Popović su, nakon startnog vođstva domaćina (1:0), sa četiri vezana pogotka povele 4:1, u 12. i 17. minutu razlika je iznosila pet golova (8:3, 10:5), dok je na polovini meča bilo četiri (16:12).

Nastavak meča donio je bolju igru domaćina, koji je u 45. minutu uspio da izjednači (22:22), a u 48. i da povede (24:23).

Sam finiš meča pripao je “lavicama”, koje su vodile 30:28, a nakon novog izjednačenja bolje se snašle i došle do važnih borova.

Najbolja u redovima Crne Gore Matea Pletikosić sa devet, Anastasija Marsenić i Itana Grbić postigle su po pet, a po gol manje Tattjana Brnović i Jelena Despotović.

U selekciji Srbije, koja je upisala prvi poraz, najbolje Anđela Janjušević sa osam i Jovana Jovović sa sedam golova.

Novi duel reprezentacija Crne Gore i Srbije na programu je u nedjelju u Podgorici.

FSCG: Disciplinski postupak protiv Ceklića i suspenzija do donošenja odluke

Uprava policije: Formiran predmet povodom dešavanja na utakmici između Mladosti i Dečića