Budućnost Bemax domaćin fajnl fora WABA lige

Foto: KSCG

Šesti put u istoriji, a treći uzastopno Ženski košarkaški klub Budućnost Bemax biće organizator fajnal fora WABA lige. Bord regionalnog takmičenja donio je jednoglasnu odluku ds se završni turnir 23. i 24.marta održi u “Bemax areni”. Rok za prijavljivanje za organizaciju završnog turnira trajao je do danas u podne, a Bord WABA lige odluku da domaćinstvo dobije ponovo Budućnost Bemax obrazložio je činjenicom da Podgorica i ŽKK Budućnost Bemax imaju ubjedljivo najbolje uslove u regionu, te da su završni turniri u našem gradu, posebno u posljednje dvije godine bile spektakl kakav prevazilazi granice ženske košarke.

Podgorica će na taj način šesti put biti organizator završnice regionalnog takmičenja, a treći put zaredom. Podgorički klub je 2014. i 2016. godine bio organizator fajnal fora u SC,,Morača”, a 2017. u dvorani Univerziteta Crne Gore, a ove godine, baš kao i prethodne dvije utakmice će biti odigrane u,,Bemax areni”. 

-Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo dobili organizaciju završnog turnira. Zahvaljujem se Bordu WABA lige koji je prepoznao naš napor da konstantno dajemo doprinos što boljoj promociji ženske košarke i samim tim damo dodatni pečat i ovom takmičenju. Ipak, najveću zahvalnost naš klub duguje generalnom sponzoru, kompaniji “Bemax”, bez kojeg bi sve ovo bilo nezamislivo. Naš sponzor maksimalno podržava ove djevojke, a  nakon još jedne sjajne sezone dobili smo dodatnu podršku da se prijavimo i za organizaciju završnog turnira u seniorskoj konkurenciji kako bi priredili još jedan spektakl, a samim napravili veliku promociju ženske košarke- rekao je Zoran Vujičić, direktor kluba.

Prvi čovjek crnogorskog šampiona nada se da će Budućnost Bemax još jednom biti dobar domaćin, a očekuje i dobru posjetu u “Bemax areni”…

-Mislim da je naša nikad mlađa ekipa zaslužila da na svom terenu odigra dva najvažnija meča u sezoni. Kao što je poznato u sezonu smo ušli znatno podmlađeni, bez velikih rezultatskih imperativa, ali kako je sezona odmicala pokazalo se da su mlade igračice napredovale i da smo zasluženo došli do situacije da budemo prvi na kraju ligaškog dijela, a trenutno imamo samo jedan poraz. Podgorica je i ranije dobijala sve čestitke za organizaciju, a s obzirom da će opet igrati u,,Bemax areni”, koja je prošle godine bila domaćin najbolje ikad organizovane zavrsnice nadam se da ponovo možemo iz Podgorice poslati lijepu sliku regionu – uvjeren je Zoran Vujičić.

Pored Budućnosti, mjesto na fajnal foru osigurao ie šampion Cinkarna Celje, dok se za preostala dva mjesta bore Sloga, Orlovi i Montana.

Mitrović na meti Cedevita Olimpije

Stefan, Bojana i Petar na kvalifikacionom turniru za OI u Parizu