Na Cetinju promovisan projekat ,,Her world, her rules”

Foto: KSCG

Projekat ,,Her world her rules” promovisan je nakon Nikšića i na Cetinju.

Delegacija Košarkaškog saveza Crne Gore, predvođena predsjednicom Jelenom Dubljević, a koju su činili još nekadašnja košarkašica Mirjana Sekulić, sada komesar ženskih liga, inače rukovodilac ovog projekta i Maja Milutinović, komesar takmičenja u mini basketu, posjetila je OŠ „Lovćenski partizanski odred“.  Cilj posjete bio je predstavljanje projekta  „Her world her rules“ („Njen svijet njena pravila” ), koji se realizuje u saradnji sa Međunarodnom košarkaškom federacijom (FIBA).

Projekat uključuje djevojčice osnovnoškolskog uzrasta, i usmjeren je na širenje svijesti o značaju košarke za njihov razvoj. Predsjednica Saveza, Jelena Dubljević kazala je da iskreno rade na popularizaciji ženske košarke u cijeloj  Crnoj Gori, kako bi djevojčicama pribižili koliko košarka kao sport može da im donese.

Foto: KSCG

-Imam čast i obavezu što sam ovdje da pokažem djeci da košarka može da im da život i značenje. Iskreno se nadam da će makar 5 do 10 posto djevojčica zavoljeti ovu igru, kao što sam ja. Nadam se da je ovo samo početak nečega lijepog, prije svega druženja i nekog našeg zajedništva – poručila je Dubljević.

Za učenice četvrtog i petog razreda ove cetinjske škole organizovana je radionica na kojoj su se upoznale sa ovim sportom i mogućnostima koje se nude u okviru FIBA projekta.

U promociji projekta učestvovale su igračice iz ŽKK Lovćen na čelu sa trenerom Vanjom Mudrešom.

Košarkaški savez cetinjskoj školi donirao je košarkaške lopte i majice.

SC Derbi želi da nastavi niz u Zagrebu, Jakara: Cibona igra veoma pametno, ali daćemo sve da pobijedimo

Radović na pripremama u Njemačkoj