Sakura Hauge čuva gol Budućnosti

Foto: ŽRK Budućnost Bemax

Japanska rukometašica Sakura Hauge, nova je golmanka Budućnost Bemaxa.

Ona je potpisala ugovor sa dvostrukim šampionom Evrope i sedmo je pojačanje za narednu sezonu.

“Golmanka rođena u Norveškoj, a koja od 2015. brani za reprezentaciju Japana, u Podgoricu stiže iz francuskog Bezansona”, navode iz Budućnosti.

Kametani je rođena u norveškom Bergenu, ima 37 godina, a karijeru je počela u norveškom prvoligašu Gnejstu.

“Branila je i za Nordstrand i Tertnes, a onda je pojačala ekipu koja je dobro poznata ovdašnjim ljubiteljima rukometa – Vajpers. Sa ekipom iz Kristijansanda osvojila je titulu prvaka Norveške 2018. godine, a iste sezone igrala je u finalu EHF kupa. Nakon toga je pojačala danski Nikobing, a od 2019. je članica francuskog Bezansona. Zato je 2015. godine pristupila japanskoj reprezentaciji, za koju od tada nastupa pod majčinim prezimenom – Kametani. Za Japan je nastupala na 74 utakmice”, navodi se iz ŽRK Budućnost.

Ona je sedmo pojačanje za narednu sezonu, nakon što su ugovor potpisale crnogorske reprezentativke Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Nina Bulatović, Ruskinja Valerija Kirdjaševa, Šveđanka Dženi Karlson i Francuskinja Aisatu Kujate.

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, te bek Mari Plamenova Tomova.

Najveći uspjesi crnogorskog sporta – Vlado Šćepanović

Prvi spisak Prosinečkog: Poziv i za Dreškovića