U Podgorici promovisan projekat ,,Her world, her rules”

Foto: KSCG

Projekat ,,Her world her rules” nastavlja svoj karavan po Crnoj Gori – nakon što je promovisan u Nikšiću i na Cetinju, stigao je i u Podgoricu.

Nekadašnja košarkašica Mirjana Sekulić, sada komesar ženskih liga, inače rukovodilac ovog projekta i Jelena Škerović, selektorka ženske seniorske reprezentacije, posjetile su OŠ ,,Pavle Rovinski”, a cilj posjete bio je predstavljanje projekta  „Her world her rules“ („Njen svijet njena pravila” ), koji se realizuje u saradnji sa Međunarodnom košarkaškom federacijom (FIBA).

Projekat uključuje djevojčice osnovnoškolskog uzrasta, i usmjeren je na širenje svijesti o značaju košarke za njihov razvoj. Mirjana Sekulić naglasila je da je ovaj projekat od izuzetnog značaja za popularizaciju ženske košarke u cijeloj  Crnoj Gori, dok je Jelena Škerović učenicama pričala o počecima bavljenja košarkom i koliko je ona značila za nju, što je izazvalo oduševljenje brojnih djevojčica.

Za učenice ove škole organizovan je specijalni čas na kojem su se upoznale sa ovim sportom i mogućnostima koje se nude u okviru FIBA projekta. Prezentaciji projekta prisustvovala je Nataša Popović, direktorica škole i Vesna Samardžić, pomoćnik direktora, dok je promocija održana zahvaljujući Dubravki Nini Kovačević, predsjednici aktiva fizičkog, te profesorima Ognjenu Vujisiću, Velimiru Vlahoviću i Fikretu Juleviću. Takođe, posebnu ulogu imale su i učiteljice ove obrazovne ustanove: Biljana Durković, Sandra Šenk, Ana Babić i Marija Kapor.

Nejpir zaustavio Partizan u Milanu

Radanović: Dvije četvrtine smo bili ravnopravan rival, ali…