Žakelj: Čestitke igračima na pobjedi, odlučio naš skok i nekoliko dobrih odbrana

Foto: Aleš Fevžer/KK Cedevita Olimpija

Trener Andrej Žakelj bio je zadovoljan pobjedom nad Cedevita Olimpijom (80:72) u AdmiralBet ABA ligi.

„Čestitke igračima na pobjedi, ali sve je moralo da bude bolje. Očekivao sam tešku utakmicu, koja neće biti lijepa za oči, tako je i bilo. Nije nas služio šut za tri poena, mislim da je odlučio naš skok i nekoliko dobrih odbrana”, kazao je Žakelj.

Nakon Igokee, Budućnost je upisalai drugi trijumf nakon pauze u februaru.

„Nakon pauze nismo u najboljem ritmu, ne pokazujemo igru kao u prethodna dva mjeseca, ali nam je svaka pobjeda veoma važna. Imamo još četiri meča do kraja regularnog toka, naravno da želimo da završimo na što boljem mjestu”, kazao je Žakelj.

Slovenački novinari su pitali svog sunarodnika u čemu je razlika u radu u SC Derbiju i Budućnosti.

„U pristupu, načinu igre i pritisku. Budućnost je klub koji traži samo rezultat, dok smo u SC Derbiju više pažnje posvećivali razvoju igrača, a na pobjedama. U Budućnosti je i status trenera drugačiji, jer vodim najveći klub u Crnoj Gori, koji svake godine igra u Evropi. Čast mi je da sam trener ove ekipe, iako mi je trebalo bar mjesec da se upoznam sa igračima i uigramo. U posljednja dva mjeseca igramo dobru košarku, izdanja koja prikazujemo mi daju pravo da vjerujem u dobar rezultat”, odgovorio je Žakelj.

Žakelj je došao umjesto Petra Mijovića, ali nije ispunio prvi cilj – plasman u osminu finala Evrokupa.

„Od decembra smo dobili 12 od 14 utakmica. Izgubili smo samo od Arisa u posljednjoj sekundi i od Ulma. Da je jedan od tih mečeva drugačije završen, sve bi bilo drugačije. Bili bismo u plej-ofu Evrokupa, ali smo nažalost imali pad koncentracije”.

Ferstapen najbrži u Džedi

Peruničić izgubio od Finca Mirzaija, sestre Berišaj i Zinendin Bećović počinju nastup u nedjelju