Turnir u Sofiji: Crnogorski tekvondo bez vize za Pariz

foto: TSCG

Crnogorski tekvondo reprezentativci nisu uspjeli da osvoje olimpijske norme na evropskom kvalifikacionom turniru u Sofiji.

Najznačajniji rezultat ostvario je Zinedin Bećović, koji je zaustavljen u četvrtfinalu, dok su se sestre Berišaj, Anđela i Andrea, eliminisane u prvom kolu.

Bećović je, u kategoriji do 68 kilograma, u prva dva kola eliminisao Sargisa Sargisjana iz Jermenije i zvaničnog prvaka Evrope u olimpijskim kategorijama, Njemca Irmana Ozkaja.

U četvrtfinalnom meču poražen je od Šveđanina Alija Alijana, devetoplsiranog sa Svjetske rang liste. U kategodiji do 68 kilograma bila su prijavljena 23 takmičara.

Starija od sestara Berišaj, Anđela poražena je na startu takmičenja u kategoriji preko 67 kilograma od prvog nosioca, Austrijanke Marlene Jal, dok je Andrea (do 67) izgubila od Mađarice Viviane Marton, višestruke osvajačice medalja na Evropskim prvenstvima i Gran pri turnirima.

“Bilo je to veliko iskustvo za sve nas. Sigurno je da to nije naš maksimum i još sigurnije je da ćemo nastaviti jos jačim tempom. U susret Evropskom seniorskom prvenstvu, radićemo na otklanjanju grešaka i podizanju forme”, rekao je trener reprezentacije Vlado Stanišić.

On je naglasio da je Bećović pokazao da je u samom vrhu evropskog tekvondoa.

“Povrede koje su prethodile turniru učinile su svoje, ali još nije gotovo. Anđeli je ovo prva seniorska godina i potrebno je vrijeme da sazri. Siguran sam da je pred njom još svjetlija seniorska karijera. Andrea je još juniorka i opravdala je očekivanja”, kazao je Stanišić.

On je istakao da joj je protivnica u prvom kolu bila mnogo iskusnija takmičarka koja je stigla do samog kraja kvalifikacionog tirnira.

Na startu je juče eliminisan je i Vasilije Peruničić.

Budućnost deklasirala Arsenal, het-trik Sekulića

Bokelj bolji od Koma, po bod za Otrant i Lovćen