Podgorički ultramaraton 31. marta

Foto: ASCG

Međunarodni ultramaraton na 50 kilometara, Montenegro 2024, biće održan 31. marta u Podgorici, saopštili su danas organizatori.

Podgorički ultramaraton održava se 25. put, a ultramaratonci će i ove godine trčati ulicom Crnogorskih serdara, pored brda Ljubović.

Kružna staza duga je kilometar.

Vremenski limit za takmičenje je ograničen na šest sati, pa će zvaničan rezultat važiti samo onim takmičarima koji 50 kilometara pređu za to vrijeme.

Ultramaraton će biti i zvanično prvenstvo Crne Gore, a održava se u okviru manifestacije Dan trčanja Podgorice, uz podršku Sekretarijata za sport Glavnog grada.

U okviru ultramaratona predviđene su i trke zadovoljstva na tri, pet, deset i 21 kilometar.

Saopšteno je i da će trke na pet i deset kilometara biti i zvanično prvenstvo Crne Gore na cesti.

Predsjednik Organizacionog odbora manifestacije, Milorad Backović, apelovao je da se što više ljudi bavi sportom u Glavnom gradu i Crnoj Gori.

“Posljednjih nekoliko godina ima sve više zaljubljenika koji se bave sportom iz zadovoljstva u cilju očuvanja svog zdravlja. Pozivam sve ljubitelje trčanja da se što više uključe i učestvuju u trkama na tri, pet i deset kolometara, a oni koji to žele mogu se oprobati i na trci na 21 ili 50 kilometara”, rekao je Backović.

Tehnički organizator manifestacije je ATK Podgorički maraton, u saradnji sa Atletskim savezom Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih.

Start manfestacije planiran je za deset sati.

Kadetkinje u nedjelju protiv Bjelorusije

Paramont na turniru u Banja Luci