Prosinečki pred mečeve u Antaliji: Momci rade dobro, svi će dobiti šansu

Foto: FSCG/Filip Roganović

Pred meč sa Bjelorusijom u četvrtak od 18 sati u Antaliji – selektor Crne Gore Robert Prosinečki zadovoljan je prvim utiskom, atmosferom, kako ekipa radi…

“Sigurno da upoznavanje svih igrača i taj prvi trening koji mislim da smo dobro i odradili, da su momci svi spremni što je najvažnije, motivisani za ovo što slijedi, te dvije utakmice i ovo druženje kroz ovih sedam dana što ćemo biti ovde u Antaijii. Mislim da je to uspjelo sve do sada, svi odradili kako treba i sad ćemo već sjutra razmišljati o toj utakmici koja dolazi”, kazao je Prosinečki i nastavio.

“Prvo ću da svi igrači igraju što je najvažnije da sve vidimo i da ja upravo da ih sve upoznam i tako ćemo ove dvije utakmice iskoristiti da svi budu imali svoju minutažu i nadam da će se svi htjeti i dokazati, ali ne samo dokazati nego i odigrati dobru utakmicu”.

Prosinečki je ponovio da rezultat nije u prvom planu.

“Samim tim rezultat nije najbitniji, ali ćemo sigurno raditi na tome da i odigramo dobru utakmicu i normalno rezultat kada je povoljan puno je bolje za atmosferu i za sve ovo što slijedi”.

Utakmice sa Bjelorusijom i Sjevernom Makedonijom su uvod za početak kvalifikacija.

“Nama su najvažniji rezultati tamo kada dođe deveti mjesec, ali lijepo je uvijek imati dobar rezultat, samim time radi atmosfere i radi svega, ali nije najbitnije. Mislim da je bitno da svi dobiju minutažu, da ih sve vidim, da neke zamisli koje ja i moj stručni štab želimo, tako da ćemo kroz ove dvije utakmice dosta toga vidjeti, a imamo još poslije toga u šestom mjesecu još dvije, tako da ćemo se mi sigurno dobro pripremiti, atmosfera je bitna, što je najvažnija što sam stalno govorio, oni to imaju”, kazao je Prosinečki.

55-godišnji stručnjak najavljuje drugačiju igru Crne Gore.

“Nadam se da će tako sa se nastavi. Kad to se nekako sklopi, mislim da će ovo biti jedna dobra reprezentacija koja neće lako biti pobjeđena, tako da vjerujem da kroz ove pripreme ovih sedam dana ćemo još dosta pričati pojedinačno, a i u grupi, pa ćemo onda vidjeti šta će biti”, zaključio je Prosinečki.

Edin Džeko pred Ukrajinu: Šanse su 50-50 (VIDEO)

Perišić: Važnost meča kao da nam je okovala noge