U subotu u Podgorici počinje F4 WABA lige: Budućnost Bemaks i Celje ciljaju treće vezano finale, Sloga i Orlovi priželjkuju senzaciju

Foto: ŽKK Budućnost Bemax

Tokom vikenda ,,Bemaks arena” biće domaćin fajnal fora regionalne lige za košarkašice. Baš kao i prethodne dvije sezone Budućnost Bemaks igraće pred svojim navijačima, a pored šampiona Cinkarne Celje, plasman su izborili Orlovi iz Banjaluke i debitant Sloga iz Požege.

Budućnost je od 2014.godine stalni učesnik fajnal fora, igrala je posljednjih pet finala, Vladan Radović petu sezonu je na klupi ,,vučica” i pokušaće da se domogne drugog trofeja, nakon što su Podgoričanke 2020. bile šampionke.

-Siguran sam da će ovo biti praznik košarke. Nije baš česta situacija da na jednoj utakmici ženske košarke bude više od 2.000 gledalaca, a siguran sam da će se nama kao i prethodne dvije godine i sada to desiti. Klub pravi nevjerovatan napor, a sve to bilo bi nemoguće bez sponzora, kompanije Bemaks – kazao je Vladan Radović, trener Podgoričanki.

,,Vučice” su u sezonu ušle bez gotovo cijele petorke od godinu ranije (Živković, Leković, Marković, Stefanović), ali i pored toga sa prvog mjesta dočekala su završni turnir.

-Da mi je neko rekao u septembru da ćemo biti u ovoj situaciji ne bih mu vjerovao. Adaptirali smo se dobro nakon odlaska najboljih igračica, iako je bilo teških mečeva kao protiv Duge, Sloge i Partizana. Dobro je za mlade igračice da imaju takve mečeve. Nadam se da ćemo biti mirni, nije lako igrati pred punom dvoranom, treći put smo domaćini, ali vjerujem da ćemo izgledati dobro – dodao je Radović.

Kada je u pitanju rival u polufinalu, mladi stručnjak iz Nikšića, objasnio je da Sloga nije slučajno stigla do završnice.

-U prvom intervju na početku sezone najavio sam da će Sloga biti iznenađenje. Imali smo tešku utakmicu kada smo igrali u Požegi. Ne potcjenjujemo ih, iako smo negdje u mislima na finale, ali fokusirani smo samo na Slogu. Nadam se da možemo stići do meča za trofej, ali sada razmišljamo samo o prvom meču – oprezan je Radović.

Nakon osam godina debitant je na fajnal foru. Sada već davne 2016.godine, kao debitanti na završni turnir stigli su bugarski timovi Montana i Beroe, a ovog puta to je uspjela Sloga iz Požege, koja će biti rival ,,vučicama”.

-Za nas je ovo istorijski uspjeh. Ipak, ovo je velika obaveza da predstavimo Srbiju i Požegu na najbolji način. Spremni smo, došli smo da igramo i da pokušamo da iznenadimo domaćina. Četvrto mjesto je veliki uspjeh, ali nijesmo došli bez ambicija, već želimo da napravimo i korak naprijed – istakao je trener Sloge Saša Mateničarski.

Fajnal for u Podgorici otvoriće Celje i Orlovi, koji se sastaju u prvom polufinalnom meču od 16 časova.

Karatisti na turniru u Čačku

Omladinci u subotu protiv Izraela