Omladinci sanjaju plasman na Euro

Foto: FSCG

Na teren će sjutra naši omladinci. Tim Gorana Perišića će u posljednjem meču kvalifikaicija za Evropsko prvenstvo igrati sa Bosnom i Hercegovinom od 19 sati.

Adžiću i drugovima potrebna je pobjeda, ali i da Norveška ne savlada Izrael.

“Nada i dalje postoji, iako ne zavisimo sami od sebe. Prije naše utakmice ćemo znati da li nas pobjeda protiv Bosne i Hercegovine vodi na Evropsko prvenstvo što bi bio najveći uspjeh ove generacije i istorijski za Crnu Goru”, rekao je selektor Goran Perišić.

Crna Gora je na startu turnira izgubila od Norveške (2:1), a onda je savladala Izrael (1:0) – oba puta strijelac je bio Vasilije Adžić.

“Protiv Izraela smo odigrali dva različita poluvremena. U prvom smo igrali dosta u grču, u strahu… U nastavku smo se oslobodili, igrali bolje, stvorili nekoliko šansi. Bog nas je na kraju nagradio pogotkom Adžića i daje nam nadu za posljednju utakmicu da se plasiramo na Evropsko prvenstvo”, dodao je Perišić.

Stefan Radojević, nada se plasmanu na Euro.

“Prethodne dvije utakmice su bile zahtjevne i teške, ali smo nasuprot tome dokazali da možemo da se nosimo sa velikim ekipama. U prvoj utakmici nijesmo iskoristili šanse, ali smo u drugoj, protiv Izraela stigli do pobjede i u igri smo za EURO. Idemo na pobjedu protiv BiH. Ne zavisimo od sebe. U meč ulazimo sa ciljem da pobijedimo, kakav god bio ishod u prvoj utakmici. Vjerujemo da ćemo biti prva generacija crnogorskih fudbalera koja je izborila Evropsko prvenstvo”, istakao je Radojević.

Vaterpolista Marko Mršić – stipendista Opštine Tivat

Čelnici crnogorskog sporta i Glavnog grada o razvoju sportske infrastrukture (FOTO)