Kostić u Budućnosti do 2027.

Foto: FSCG

Talentovani centarfor Andrej Kostić (17) danas je u društvu porodice i menadžera potpisao ugovor sa ekipom Budućnosti do januara 2027. godine.

„Iskreno, najbolji osjećaj na svijetu“, rekao je Kostić nakon što je potpisao ugovor i nastavio.

„Dječački san da postanem profesionalac Budućnosti mi se ostvario. Hvala roditeljima na svemu, jer su najzaslužniji za sve pošto su moja najveća podrška u svemu što radim. Naravno, hvala svim ljudima u klubu, hvala Budućnosti na povjerenju, a ja sam siguran da ću to povjerenje – opravdati“.

Mladi Kostić je zadužio dres sa brojem 23.

„Od malena sam Varvar, tako da potpis za Budućnost stvarno predstavlja san, nije to fraza. Nema ništa ljepše od igranja pred našim navijačima na našem stadionu. Taj osjećaj ne mogu da opišem. I naravno, velika mi je čast što sam zadužio broj sportskog direktora koji je na neki način obilježio moje djetinjstvo i usrećio sve navijače Crne Gore. Potrudiću se i to da opravdam“, jasan je dječak koji je 16. januara proslavio 17. rođendan.

Kostić je po godištu još uvijek kadet, prvi dio sezone je igrao za omladince, odnedavno je sa prvim timom i u aktuelnoj sezoni je doživio taj „neopisivi osjećaj“ – debitovao je za prvi tim u pobjedi nad Arsenalom pod Goricom.

„Stvarno nikada nemam tremu, samo ogromnu želju da uvijek dam sve od sebe. Vuče me glad za pobjedom, ali na debiju je bila prisutna pozitivna trema. I odmah je prošla“, govori kadetski i omladinski reprezentativac Crne Gore, koji je prethodnog vikenda sa ekipom bio u Istanbulu i imao je minutažu u prijateljskom susretu sa Bešiktašem…

„Nevjerovatno iskustvo za sve, a posebno za nas mlade igrače. Još jednom hvala šefu stručnog štaba i svim ljudima u klubu na ukazanoj prilici, a ja obećavam da ću uvijek davati maksimum za klub i na terenu i van njega“.

Novi „plavo – bijeli“ profesionalac je trebao da putuje sa ekipom na pripreme u Antaliju, ali ga je prehlada odvojila od tog puta.

„Prezadovoljan sam. Naravno, dosta igrača poznajem iz mlađih selekcija, ali svi ostali su me prihvatili fenomenalno, kao da sam već dugo vremena tu. Siguran sam da ćemo svi zajedno napraviti dosta uspjeha sa klubom, a vjerujem da ćemo se na kraju sezone svi zajedno sa našim navijačima radovati tituli“, poručio je Kostić.

Juniori SC Derbija na završnom turniru ABA lige

Jadran poražen od Novog Beograda