Brnović pred Petrovac: Znamo koliko je rival neugodan, ali od nas zavisi

Foto: FK Budućnost

Reprezentativna pauza je prošlost, a domaći fudbalski karavan sadašnjost i budućnost – pred prvoligašima je posljednjih 10 kola nacionalnog prvenstva, kalendar je zgusnut i bez pauza će se igrati do kraja sezone…

Budućnost, u okviru 27. kola, dočekuje Petrovac pod Goricom sjutra (subota, 30. mart) u 18.00 sati, ulaz na podgoričku arenu je besplatan, a reprezentativni vezista Miloš Brnović vjeruje u pozitivan start finiša prvenstva.

„Petrovac je dokazao da je neugodan za nas, jer su obje prethodne utakmice sa njima bile teške. Znamo da protivnik ima šta da pokaže, ali kao i uvijek – mislim da sve zavisi od nas, pogotovo kada igramo na našem terenu“, govori 23-godišnji igrač sredine terena prisjećajući se trijumfa pod Goricom (2:1) i remija na stadionu „Mitar Mićo Goliš“ u samom finišu mečeva…

„Ako pokažemo odnos prema igri kakav treba da bude, onda sam siguran da će rezultat doći. Motivisani smo da ostvarimo pobjedu, jer bi uticala na naše samopouzdanje nakon neuspjeha u prethodnom kolu. Priželjkujem dobru igru i da nas isprati rezultat“.

Za osam dana odigraćemo tri utakmice – Petrovac sjutra, OFK Mladost Lješkopolje u srijedu 3. aprila, pa Dečić u nedjelju 7. aprila na nekom terenu koji ispunjava minimum uslova za derbi.

„Teška je nedjelja pred nama, ali bih išao – a takvo je razmišljanje cijelog tima – utakmicu po utakmicu. Svaka sljedeća je najbitnija“, jasan je Brnović.

Plavi tim je u nezavisnoj Crnoj Gori odigrao 63 međusobna duela sa Petrovcem (33 pobjede, 21 remija, devet poraza), a pod Goricom smo „nebeskoplave“ ugostili na 31 utakmici – 17 pobjeda, devet remija, pet poraza

„Naredne tri utakmice mogu da usmjere prvenstvo pred sami finiš, ali mislim da je sljedeća protiv Petrovca najbitnija i ukoliko nju riješimo kako se nadamo, onda će sljedeće dvije biti lakše za nas“.

Brnović se „plavima“ priključio prije dva dana i u dobro poznatu svlačionicu se vratio kao reprezentativac Crne Gore – bio je sa „sokolima“ na pripremama u Antaliji, a upisao je i debi odigravši tridesetak minuta u trijumfu nad Sjevernom Makedonijom.

„Stvarno sam presrećan zbog debija, nešto što sam sanjao od malih nogu – ostvarilo mi se. Vjerovao sam u to, zato mi poziv i debi predstavlja još veći uspjeh, naročito sada kada se sve malo sleglo – vidim koliko familiji i svim ljudima oko mene to znači i zbog toga sam srećan“.

A veliki uticaj na reprezentativni status veziste imao je naš klub – Brnović je prošao mlađe kategorije „plavih“, ljetos se zaobilaznim pute vratio kući, nametnuo se, stasao, napredovao radivši u najboljim uslovima u državi…

„Klub ima veliki uticaj! Svi moji saigrači, treneri, ljudi iz kluba su mi pomogli na neki način i poziv je uspjeh svih nas. Veliku zahvalnost dugujem Budućnosti, ubijeđen sam da će u budućnosti biti još neki reprezentativac iz našeg kluba, a na meni je sada da budem još bolji“.

Marić objavio spisak za početak kvalifikacija za EURO

U nedjelju podgorički ultramaraton