Žarković i Jovanović najbolji u Herceg Novom

Foto: TSCG

Podgorička ekipa “Kurjaci” obilježila je i drugi “Zimski turnir” Crnogorske teqball lige, koji je održan u Herceg Novom, uz podršku Opštine Herceg Novi i “SC Igalo” i generalnog sponozra Teqball saveza Crne Gore, Lob Beta.


Turnir u SC “Igalo” donio je nešto drugačije finale – ekipa “Stroj Lob” nije se takmičila na drugom turniru u 2024. godini, ali je mladi Veljko Ljumović, zajedno sa omladincem FK Budućnost, Matijom Bojovićem, priredio iznenađenje. Njihova ekipa “Stegerz” stigla je do finala, u kom su “Kurjaci” ipak opravdali ulogu favorita i slavili u dva seta 12:5, 12:5.

Odličan turnir za našu ekipu i još jedna potvrda da se rad i trud uvijek isplate. Nastavljamo još jače da treniramo i nadamo se novim pobjedama”, kazao je Žarković.


Do finala Žarković i Jovanović eliminisali su “Tivat Adriatic”, tim koji čine Ukrajinci Ivan Grom i Stas Levitski, u dva seta 12:3, 12:6, dok su “Stegerz” eliminisali 2. nosioca, ekipu bjelopoljskog “Borca”, koju čine Semir Fetić i Dino Hasanović u četvrtfinalu, u spektakularnom meču 12:9, 12:10, a potom u polufinalu domaći tim “Bijele” (Svetozar i Petar Gardašević), 12:11, 12:5.


“Kurjaci” su obilježili i singl konkurenciju, ponovo su se za trijumf borili Marko Žarković i Andrija Jovanović, i priredili spektakl. U meču koji je donio čak 56 poena, bilo je 28:28 ukupno, a na kraju je slavio Žarković 2:1 (12:8, 4:12, 12:8). Sjajan turnir imali su Veljko Ljumović i Ivan Grom, koji su u dva seta poraženi u polufinalnim mečevima.


U sjajnom takmičarkom danu u SC “Igalo”, učestvovalo je 12 muških parova i 14 mješovitih, a čak četiri ekipe predstavljale su FK Igalo. Teqball je sve popularniji u Herceg Novom, koji će biti i dio ljetnje turneje – SC “Igalo” ima tri TEQ stola, Herceg Novi kao opština čak pet.

“Imali smo tu čast da po prvi put u Herceg Novom, u našem Sportskom centru Igalo bude organizovana Teqball zimska liga Crne Gore i promocija ovog sve popularnijeg sporta. Veliki broj prijava dokaz je sve većeg interesovanja, a ovo je, možemo reći tek početak aktivnosti jer nas već u junu očekuje i ljetnja liga na otvorenom, na nekoj od atraktivnih lokacija u Herceg Novom. Sportski centar Igalo, koji već posjeduje tri svoja TEQ stola, uz još dva koja se nalaze u gradu, nastaviće da pruža maksimalnu podršku realizaciji svih projekata Teqball saveza Crne Gore, a takođe promovisati ovaj sport kroz razne turnire i u svojoj režiji. Zahvaljujemo se Savezu na profesionalnoj saradnji i nastavljamo istu na obostrano zadovoljstvo”, kazao je Radovan Ralević, direktor SC “Igalo”.


Zimska turneja biće završena u Bijelom Polju, koje će biti domaćin turnira 27. parila.

Druga liga: Otrant-Olimpik slavio u Beranama

Teodo i Ibar odbranili domaći teren