Kadetkinje nadigrale Azerbejdžan, Tatar: Mogli smo i ubjedljvije da slavimo

Foto: FSCG

Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore odlično je otvorila nastup u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija ubjedljivo je savladala Azerbejdžan (4:0), uz veoma dominantnu partiju. Trijumf je mogao da bude i ubjedljviji, a rival nije uputio nijedan šut u okvir gola Jovane Žugić.

– Dominirali smo tokom čitave utakmice, imali loptu u posjedu mnogo više nego protivnik. Stvorili smo veliki broj šansi, dok protivniku nismo dozvolili ni da uputi udarac na naš gol. Potpuno zasluženo smo pobijedili, ali je pobjeda mogla biti i ubjedljivija. Najbitnije je da smo otvorili turnir pobjedom i da su sve djevojke zdrave jer smo igrali po veoma hladnom vremenu i snijegu. Ostaje nam da se oporavimo u naredna dva dana i što bolje pripremimo za meč sa Letonijom, kazao je trener Ivan Tatar.

Vodeći gol na utakmici postigla je u 19. minutu Katarina Čađenović, koja je pogodila sa vrha šesnaesterca. Četiri minuta kasnije, kapitenka Tanja Malesija zatresla je mrežu rivala glavom poslije kornera.

I u nastavku je viđena bolja igra Crne Gore, što je rezultiralo sa još dva gol. Čađenović je bila precizna iz jedanaesterca u 63. minutu, dok je konačan rezultat postavila Ana Krivokapić dva minuta prije kraja regularnog toka.

U drugom kolu grupe B4, 6. aprila u 12 časova, naša selekcija sastaje se sa domaćinom turnira Letonijom, koja je danas poražena od Bugarske rezultatom 4:1.

Dečić siguran u Bijelom Polju, Arsenal bolji od Rudara

Popović: Previše tehničkih grešaka