KK Budućnost Voli: Sudije uticale na ishod meča protiv Partizana (VIDEO)

Foto: KK Budućnost/Filip Roganović

KK Budućnost Voli je oglasio se saopštenjem za javnost u kojem ističe da su sudije direktno uticale na ishod meča sa Partizanom u 25. kolu ABA lige.

Beograđani su u „Morači” slavili 89:83 i osigurali drugo mjesto pred plej-of.

“Kao što je košarkaški klub Budućnost Voli i prije derbi utakmice 25. kola protiv KK Partizan Mozzart bet nagovještavao, sudijski kriterijum nije bio isti za obije ekipe. Naime, pet dana nakon utakmice, hladne glave smo analizirali sudijske odluke i došli do zaključka da su sudije direktno uticale na igru i odredile konačan ishod meča”, piše u saopštenju Budućnosti.

Crnogorski prvak ukazao je na sudijske greške.

1.     Na snimku se jasno vidi da igrač Partizana #50 Kaboklo ulazi u prostor reketa na 11 sekundi do isteka napada i prima loptu u istom prostoru na 6 sekundi do isteka napada. Nije svirano 3 sekunde. (Sudija ispod koša – Tomislav Hordov)

2.     Na snimku se vidi da igrač Partizana #50 Kaboklo ulazi u reket na 8 sekundi do isteka napada gdje isti prostor ne napušta do kraja napada. Nakon šuta koji je upućen na 4 sekunde do isteka napada hvata ofanzivni skok. (Sudija ispod koša -Milan Nedović, spoljni sudija – Matej Boltauzer)

3.     Na snimku se vidi da igrač Partizana #21 Naneli boravi u reketu u periodu od 15 do 10 sekundi do isteka napada.
(Sudija ispod koša – Tomislav Hordov, vanjski sudija – Matej Boltauzer)

https://youtu.be/GuSsHGKI47I

4.     Prekršaj u fazi šuta, prekršaj za slobodna bacanja i potencijalni nesportski prekršaj. Igrač Budućnosti #11 Ferel je vodio loptu lijevom rukom kada ga je daleko od lopte povlačeći desnu ruku faulirao igrač Partizana #5 Koprivica. Sviran faul na zemlji i izvođenje lopte sa čeone linije. (Sudije koji su svirali – Nedović i Hordov)

5.     Čista situacija “goaltending” (silazna putanja) – nepravilno diranje koša i mrežice u fazi šuta od strane dva igrača Partizana: Smailagić – Koprivica (sudija Boltauzer)

6.     Čista situacija faul u napadu. Igrač Partizana #45 Doužer ispruženom rukom sklanja igrača Buducnosti #11 Ferela. Dosuđena druga lična za Ferela na 4:20 od početka meča. (sudija ispod koša – Hordov)

7.     Faul u napadu igrača Partizana #7 Panter. Pravio prostor pomagajući se neprirodnim položajem desne ruke kojom je odgurnuo igraca Budućnosti #11 Ferel.  Nije dosuđeno ništa u ovoj situaciji. (sudija – Boltauzer)

“Želimo da podijelimo još jedan podatak oko slobodnih bacanja. Naime, Budućnost Voli je šutnula dva slobodna bacanja prvih 20 minuta utakmice. U trećoj četvrtini smo imali tri bacanja, dok do 36. minuta domaćin je na ukupno pet slobodnih bacanja!
Na kraju utakmice domaćin je izveo 12 slobodnih bacanja, dok su gosti imali 24 slobodna bacanja”, piše u saopštenju Budućnosti.

Žakelj: Četvrtfinalni mečevi su najteži; Jakara: Ne zavisimo od sebe, nadamo se pobjedi Zvezde

Juniori poraženi od Izraela, u subotu sa Norveškom (VIDEO)