“Lavice” željno iščekuju mečeve u Ulmu

foto: ihf

Rukometašice Crne Gore uspješno su okončale kvalfikacije za EHF Euro – sada ih očekuje ono za šta su se spremale tokom cijele godine Ulm – olimpijske kvalifikacije za Pariz.

“Zaista volim izazovne utakmice, tada je adrenalin najjači i iskreno jedva čekam da sve krene, a znam da je isto i sa mojim saigračicama”, kazala je Nikolina Vukčević.

Mečevi u Turskoj i Bugarskoj pokazali su da je Vukčevuić u dobroj formi.

“S obzirom na to da smo ranije izborile plasman na Evropko prvenstvo najvažnije da smo ostale zdrave. Naravno, bile su to pripremne za sve ono što slijedi, što željno iščekujemo – idemo spremne za turnir u Ulmu”, kazala je Nikolina.

Ulm?

“Nijedan protivnik nije naivan… Očekuje se da Paragvaj bude malo lakši, ali vidjeli ste i protiv Turske da nikada ne znate šta može da se desi, danas svi igraju rukomet… Moramo maksimalno da uđemo u taj meč i da se spremimo za Njemačku, pa Sloveniju”.

Izazov je ogroman…Rivali?

“Paragvaj je spefična ekipa, ali znamo je za Svjetskog prvenstva, tako da spremne smo za njih. Slovenija i Njemačka igraju nešto drugačiji rukomet, sličan našem. Sigurno jaki protivnici i neće biti nimalo lako”, kazala je Tanja Ivanović.

Međutim…

“Vjerujem u naš tim. Mnogo puta smo pokazale da možemo sa svima da igramo samo treba da imamo našu energiju i borbenost. Nema još mnogo vremena, ali polako pripremamo jednog po jednog rivala i mislim da će sve doći na svoje”, zaključila je Ivanović.

“Lavice” na turniru u Ulmu

Četvrtak

Crna Gora – Paragvaj (20.15h)

Subota

Crna Gora – Njemačka (14.15h)

Nedjelja

Crna Gora – Slovenija (16.00h)

Podgorica spremna za plej of ABA 2: Najbolja partija vodi do polufinala

Luković napustio Mornar