Kamenješ pred meč sa Zadrom u plej ofu: Razmišljamo samo o pobjedi

Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Počinje plej of Admitalbet ABA lige – Budućnost Voli je u prvpom meču četvrtfinala domaćin Zadru u subotu od 19 sati.

“Očekivanja su onakva kakva treba da budu kad igramo za Budućnost. To je pobjeda na domaćem terenu. Počeli smo da pripremamo taktiku – sigurno da ćemo posebnu pažnju obratiti na Luku Božića. Čitavoj ligi pravi probleme. Na svojoj poziciji je jedan od najdominantnijih igrača. Moraćemo više da se fokusiramo na njega i njegovu igru. Ali, razmišljamo samo o pobjedi. Prvi meč igramo kod kuće – moramo biti fokusirani i borbeni od prvog minuta, sa puno energije. Ako sve zadatke ispunimo, onda neće biti problema”, rekao je centar Budućnosti, Kenan Kamenjaš.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine pozvao je navijače da ispune “Moraču”.

“Pozivam navijače, ljubitelje košarke da dođu u subotu da nas podrže na početku ove serije. Prelijepo je bilo igrati protiv Partizana u punoj dvorani, ali i ova utakmica protiv Zadra je dovoljan poziv da nas ljudi pozdrave i isprate”, poručio je Kamenjaš.

Zadar je sezonu završio na šestom mjestu, a predvodi ih Luka Božić.

“Zadar igra jako dobro, dobro je vođena. Igraju atipičnu košarku, sa dosta preuzimanja. Moraćemo posebno da se pripremimo, jer to nije klasično pruzimanje. Dobro trče u napadu, a imaju i jednog od najboljih igrača u ligi. Dobro ga koriste, kroz njegove asistencije i trčanje. Sigurno će biti teško.”

Druga utakmica plej-ofa igra se u Zadru 19. aprila od 19 sati.

Ako se plasira u polufinale, Budućnost Voli će igrati protiv Partizana ili Igokee.

Mlade fudbalerke poražene od Bugarske

Vučković pogodio za remi protiv Sjeverne Makedonije