Podgorica suspendovala Đukanovića

Foto. Druga ABA liga

Košarkaški klub Podgorica suspendovao je kapitena Milutina Đukanovića zbog nesportskog ponašanja nakon utakmice sa Zlatiborom, u četvrtfinalu ABA druge lige.

Đukanović nakon te odluke neće biti u sastavu za revanš meč u utorak na Zlatibor (18.00).

Iz podgoričkog kluba saopštili su, da su nakon brojnih pohvala za organizaciju prve utakmice, ostali šokirani izjavom trenera Strajina Nedovića, da se Đukanović neportski ponašao nakon meča.

Navodi se da sa KK Zlatibor imaju izuzetno dobru saradnju i da žele da svojim ponašanjem daju primjer svima u ABA 2 ligi.

“Kao jedan od klubova koji ima najmlađu ekipu duboko nas je poremetilo što se nakon velike pobjede više pričalo o stvarima van terena, nego o samom trijumfu. Upravo zbog toga, čekamo stav ABA lige, koja je pokrenula postupak, ali želimo da saopštimo da je kapiten Milutin Đukanović suspendovan od strane kluba do kraja sezone, a odluku regionalnog takmičenja svakako ćemo poštovati”, stoji u saopštenju.

Navodi se da podgorički klub želi da pokaže da osuđuje svako nesportsko ponašanje i da je bez obzira na krajnji rezultat imidž kluba na prvom mjestu.

Kamenjaš u idealnoj petorci ABA lige

Novak se namučio protiv De Minora, ali prošao u polufinale Monte Karla